Recept voor bloemkool van de barbecue

Recept voor bloemkool van de barbecue

Het barbecueseizoen is ideaal om te experimenteren met gegrilde groenten. Grill een hele bloemkool en serveer ‘m met een zelfgemaakte groene kruidensaus.

Ingrediënten
Voor 4 personen

Bereiding

  1. Verwarm je barbecue voor tot 180 °C.
  2. Wrijf de bloemkool in met vier eetlepels Olio di Oliva Aglio en bestrooi met twee eetlepels Lemon & White Pepper Seasoning. Leg de bloemkool op de BBQ en rooster ongeveer 40 minuten. Keer de bloemkool regelmatig tot alle zijden egaal bruin kleuren.
  3. Voor het maken van de groene kruidensaus meng je de basilicum, peterselie, citroensap, zout en acht eetlepels Olio di Oliva Aglio met de staafmixer tot het een gladde massa is.
  4. Snijd de bloemkool in stukken. Verdeel de Vadouvan Bistro Sauce en de groene- kruidensaus over de bloemkool en rasp er wat oude kaas over. Maal wat Lemon & White Pepper Seasoning bovenop om het helemaal af te maken.

Recept en beeld: Oil & Vinegar

Tip van de redactie

Wilma Van Grinsven-Padberg onthult in dit boek de geheimen van de mediterrane levensstijl, waarom het zo gezond is en wat de mensen in deze regio eten. Ontdek de recepten van lokale foodies voor een heerlijke en gezonde start! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES