×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor gegrilde ananas met kokosijs

Recept voor gegrilde ananas met kokosijs
11.05.2018 - Redactie

Zet jij de barbecue aan tijdens de zonnige dagen? Dit toetje bereid je op de barbecue, maar je kunt ook een grillpan gebruiken.


Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm je barbecue of grillpan tot ongeveer 180 °C.
  2. Snijd de ananas in schijven van ongeveer 1 cm dik. Grill de schijven tot er mooie streepjes op zitten en draai ze op zo’n manier dat er een ruitjespatroon ontstaat.
  3. Breng het gemberbier aan de kook in een pannetje met het kaneelstokje, rozepeperkorrels en de passievruchtazijn. Laat het mengsel inkoken tot je ongeveer 1/3 overhoudt.
  4. Serveer elke schijf ananas met een flinke eetlepel mangochutney, schenk er wat van je zelfgemaakte gembersiroop overheen en om het feest compleet te maken: schep er een flinke bol kokosijs naast.

Serveertip: dit toetje gaat goed samen met een blikje ginger beer.

Recept en beeld: Oil & Vinegar

Wat vind je ervan?

Reacties

Vegan plakjes kip

17.11.2018 - Vind je het lastig om vega(n) te lunchen, omdat je plakjes beleg mist? Dat hoeft niet. Lees verder

Zelf Tony's-reep bedenken

12.11.2018 - Een reep witte chocolade met roze muisjes? Kan gewoon. Lees verder

Pastasaus dikker maken

09.11.2018 - Met deze tips maak je die waterige saus dikker. Lees verder

Hoe rijp eet jij je banaan?

08.11.2018 - Groen, geel, met vlekjes of overrijp? Alles heeft zijn voordeel. Lees verder

Recepten met tahin

03.11.2018 - Tahin past bij zoet en hartig. Lees verder

De seizoensproducten in november

01.11.2018 - Deze producten kun je deze maand het best in je winkelwagen leggen. Lees verder

Superfood: boerenkool

24.10.2018 - Boerenkool is dankzij de grote hoeveelheden mineralen en vitamines één van de gezondste groenten. Tijd om meer over deze groente te ontdekken. Lees verder

Waarom tranen mijn ogen als ik uien snijd?

20.10.2018 - Zodra je het mes in een ui zet, beginnen je ogen te tranen. Hoe kan dat en belangrijker: hoe kom je er vanaf? Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 137 |
Mis niets
Daghoroscoop
Schorpioen

Je bent vandaag lekker op dreef. Het gaat allemaal als vanzelf. Misschien is…

» Naar de daghoroscopen