Placeholder

Recept voor gegrilde ananas met kokosijs

Zet jij de barbecue aan tijdens de zonnige dagen? Dit toetje bereid je op de barbecue, maar je kunt ook een grillpan gebruiken.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm je barbecue of grillpan tot ongeveer 180 °C.
  2. Snijd de ananas in schijven van ongeveer 1 cm dik. Grill de schijven tot er mooie streepjes op zitten en draai ze op zo’n manier dat er een ruitjespatroon ontstaat.
  3. Breng het gemberbier aan de kook in een pannetje met het kaneelstokje, rozepeperkorrels en de passievruchtazijn. Laat het mengsel inkoken tot je ongeveer 1/3 overhoudt.
  4. Serveer elke schijf ananas met een flinke eetlepel mangochutney, schenk er wat van je zelfgemaakte gembersiroop overheen en om het feest compleet te maken: schep er een flinke bol kokosijs naast.

Serveertip: dit toetje gaat goed samen met een blikje ginger beer.

Recept en beeld: Oil & Vinegar