Placeholder

Recept voor piadine met tapenade, olijven, gegrilde aubergine en feta

Een piadine is de Italiaanse versie van een tortilla. Het zijn in de pan gebakken platte broodjes. Wie ze op vakantie in Italië geproefd heeft, is waarschijnlijk voor altijd verkocht.

De broodjes worden warm gegeten en je kunt ze beleggen met alles wat je hartje begeert, zoals deze met tapenade, olijven, gegrilde aubergine en feta. Een heerlijk recept van Oil & Vinegar. Leuk voor de Paasbrunch?

Ingrediënten voor 6 personen

Voor het deeg

Voor de piadine

Aan de slag
Doe voor de piadine bloem, bakpoeder, olijfolie en zout in een mengkom, meng tot een
egale massa en maak er een bol van. Laat deze afgedekt op een warme plek 10 minuten
rijzen. Het deeg opdelen in bollen van 80 gram en afgedekt weer op een warme plek
zetten, dit keer voor een half uur. Rol de bollen uit tot dunne plakken en bak ze in een
droge koekenpan totdat ze gaar zijn.

Verwarm een grillpan en bak de plakken aubergine aan beide kanten ongeveer 1 minuut. Verwijder de pitten van de Kalamata olijven en snij in kleine stukjes. Smeer de Aegean tapenade op een piadina, leg hier de gegrilde aubergine op en kruimel de feta eroverheen. Leg stukjes olijf op de feta en maak af met een beetje rucola aangemaakt met olijfolie.

Dit is een recept van Oil & Vinegar, autoriteit als het gaat om olijfolie en azijn. Kijk voor meer informatie op de website van Oil & Vinegar.

Recept en Beeld: Oil & Vinegar