Placeholder

Recept voor granola-repen

Zelf tussendoortjes maken hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit recept maak je 12 knapperige granola-repen met pindakaas.

Ingrediënten voor 12 repen

  • 150 g havermout
  • 75 g gehakte amandelen
  • 2 tl zadenmix of zonnebloempitten
  • 100 g pindakaas (Je kunt ook zelf pindakaas maken.)
  • 30 g kokosolie
  • 60 g honing
  • 6 g gedroogde cranberry's
  • 2 tl chiazaad
  • 20 g geschaafde kokos

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de havermout, gehakte amandelen en zonnebloempitten. Rooster ze in 10 minuten goudbruin en doe het mengsel in een kom.
  3. Verwarm de pindakaas, kokosolie en honing in een pannetje. Roer goed door en zorg dat het mengsel volledig smelt.
  4. Giet het pindakaasmengsel over de havermout heen en roer het door.
  5. Voeg de cranberry's, chiazaad en geschaafde kokos toe en meng alles goed door elkaar.
  6. Neem een ovenschaal of bakschaal en bekleed het met bakpapier. Giet het mengsel in de schaal en druk het goed aan.
  7. Laat de granola een nacht afkoelen in de koelkast en snijd de granola de volgende dag in stukken.

Lees ook: Waarom heet pindakaas pindakaas?

Recept: Calvé | Beeld: Shutterstock