Picknick

Lekkere hapjes voor een picknick

Het weer is er ideaal voor: en picknick! Trek eropuit en bereid allerlei heerlijke hapjes voor. Wij hebben vast wat inspiratie voor je!

Wraps

Makkelijk te maken en makkelijk mee te nemen: wraps. Maak een basic versie met roomkaas, kipfilet, kruiden, zongedroogde tomaatjes en sla of leef je uit met de ingrediënten die nog in je koelkast liggen. Lees ook: Zo rol je een wrap op.

Salade

Salade en pastasalade zijn ideale zomerse maaltijden. Probeer eens net iets anders, zoals couscoussalade met gele kiwi, lekker fris!

Zelfgemaakte kaasstengels

Snijd plakjes bladerdeeg in tweeën. Je kunt twee plakjes bladerdeeg aan elkaar plakken voor langere kaasstengels. Draai het bladerdeeg tot een spiraal, besprenkel ze met een beetje olijfolie, kaas en kruiden naar smaak. Bak de kaasstengels krokant in de oven (ongeveer 20 minuten op 200 graden, afhankelijk van je oven).

Diverse kleine hapjes

Gehaktballetjes in tomatensaus, spiesjes met tomaat, basilicum en mozzarella, olijven, blokjes kaas, parmaham of dadels met chorizo in filodeeg.

Fruitsalade

Fruitsalade is bij iedere picknick populair. Snijd je favoriete fruit en stop het in een goed afsluitbare bak. Je kunt voorkomen dat fruit bruin wordt door er een beetje citroensap overheen te sprenkelen. Ook lekker: spiesjes met meloen en ham.

Stokbrood

Vergeet het stokbrood met dipjes zoals kruidenboter, humus en tapenade niet.

Verder niet vergeten…

  • Een picknickkleed. Er bestaan picknickkleden met een plastic onderkant, zelfs als het gras een beetje vochtig is, blijft de bovenkant van het kleed droog.
  • Bordjes, bestek en glazen
  • Een koeltas gevuld met koelelementen en alle koude hapjes en drankjes.
  • Een kurkentrekker, niets zo jammer als de meegebrachte fles wijn niet kunnen opentrekken.

Gerelateerde artikelen