tips-meer-boerenkool-eten-geen-salade

5 tips om meer boerenkool te eten als je geen trek hebt in salade

Boerenkool is een echte superfood. En met goede reden: deze groene groente zit bomvol vitamine K, A en C. Ook bevat het veel calcium en ijzer, wat, in combinatie met de vele vitaminen, veel gezondheidsvoordelen oplevert. Maar hoe eet je nu meer boerenkool als je geen zin hebt in salade of stamppot? Daar hebben wij 5 fijne, praktische tips voor!

1. Maak er hummus mee

Heb je nog nooit zelf hummus gemaakt? Je weet niet wat je mist! Niet alleen is het supersimpel om te maken, je kan er al je favoriete ingrediënten in verwerken. Ja, dus ook boerenkool! Het enige wat je hoeft te doen is een handje gesneden boerenkool in de keukenmachine te doen bij je zelfgemaakte hummus. Je zal het waarschijnlijk niet eens proeven, maar je plukt er zeker de vruchten van!

Lees ook: ‘Wat je allemaal kunt doen met boerenkool

2. Doe het door je soep

Ongeacht wat voor soep je maakt, boerenkool slinkt als je het in de bouillon doet. Hierdoor kan je wederom profiteren van alle voordelen zonder dat je de boerenkool proeft. Je kan het door soepen doen voordat je de blender erop loslaat, maar je kan het natuurlijk ook door je groentesoep of tomatensoep doen als je die opwarmt.

3. Probeer een boerenkoolpesto

Pesto zit al bomvol gezonde, groene groenten als basilicum en knoflook. Maar heb je er weleens over nagedacht om boerenkool door je pesto te doen? Je kan het door je traditionele pesto met basilicum en pijnboompitten doen, maar je kan ook een variant maken met alleen boerenkool en walnoten voor een twist. Heerlijk over pasta én gezond!

4. Maak een boerenkoolsmoothie

Er zijn veel groene groenten en fruit die je door je smoothie heen kan doen – komkommer, spinazie, avocado, appel, noem het maar op. Maar ook boerenkool is een lekkere en gezonde toevoeging aan je smoothies. Maak hem lekker fris door hem te combineren met appel of ga voor een strandachtige smoothie met banaan en ananas.

5. Maak er chips van

Een oude bekende: boerenkoolchips! Je kan boerenkool roosteren in de oven om er knapperige chips van te maken. Dat kan je doen met zout, maar ook met sojasaus of tamari als dressing zijn deze chips heel smakelijk. En natuurlijk veel gezonder dan ‘gewone’ chips!

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen