blender

5 dingen waar je je blender nog meer voor kunt gebruiken

Je blender gebruik je waarschijnlijk het meeste voor sapjes en/of sauzen. Maar wist je dat je dit handige apparaat nog voor veel meer dingen kunt gebruiken? Zo kan je er onder andere lactosevrije melk mee maken.

 

1 groenten snijden

Zet je blender op de laagste stand en voeg geen extra vocht toe. Laat je stukken groenten stuk voor stuk in de blender vallen. Houd goed in de gaten wanneer de stukken groot genoeg zijn, anders wordt het alsnog een smoothie… Tip: zet je blender op de hoogste stand en maak zelf broccoli– of bloemkoolrijst.

Lees ook: ‘Zo kies je de juiste blender’

2 Lactosevrije melk

Ben je vegan of lactose intolerant? Er zijn steeds meer alternatieven te koop in de winkel. Deze bevatten alleen vaak veel toegevoegde suikers en conserveermiddelen. Lactosevrije melk kan je ook heel makkelijk zelf maken! Zet je blender op de hoogste stand en klop water en noten naar keuze tot een romige basis.

Recept voor amandelmelk: 250 blanke amandelen en 1 liter water. Je kunt je zelfgemaakte amandelmelk vervolgens 3 tot 4 dagen bewaren in een afgesloten fles.

3 Bloem

Eet je glutenvrij of wil je glutenvrij gaan eten? Dan kan het soms knap lastig zijn om telkens weer het etiket uit te pluizen. Kies een graan of tarwe die je wel kunt eten en maal het fijn in de blender. Bak er vervolgens heerlijke pannenkoeken mee of zet je blender op een lagere stand en maak zelf rijst.

4 Vervanger voor je keukenmachine

Krachtige blenders kunnen vrijwel alles tot glad mengsel omtoveren. Een goede vervanger voor je keukenmachine dus. Zet je blender op een lage stand om een pesto of salsa te maken, mix langer voor gladde sauzen, notenboters en hummus.

5 Deeg kneden

Een blender is ook geschikt voor het kneden van deeg voor brood of pizza. De blender zorgt voor een mengsel dat goed belucht wordt, waardoor het deeg extra goed bakt in de oven. Meng eerst de droge ingrediënten en voeg later de natte ingrediënten toe. Laat de blender op de laagste stand draaien tot er een bal ontstaat.

Bron: realsimple.com

Gerelateerde artikelen