Placeholder

Ik ga op vakantie en neem mee…

Hij staat alweer voor de deur: Zwarte Zaterdag, de dag dat Nederland massaal op vakantie gaat. Onderzoeksbureau Synovate vroeg daarom aan vijfhonderd Nederlanders waarom en waar ze op vakantie gaan en wat ze altijd in hun koffer meenemen.

Eerste opmerkelijke uitkomst: een kwart van de Nederlanders gaat helemaal niet op vakantie! Die vinden het wel prima in ons landje en doen het thuis gewoon wat rustiger aan. Heel anders dan de andere 25 procent van de Nederlanders die aangeeft vier keer of meer per jaar naar het buitenland te trekken.

Ontspanning
Wat wel overeenkomt is de reden van de vakantie. Dat is namelijk, erg logisch, ontspanning. Vandaar dat ook één op de vijf vakantiegangers kiest voor een strandvakantie. Opvallend is wel dat de meeste mensen ontspanning zelfs nog boven samenzijn met de reispartner(s) en het genieten van de natuur verkiezen. Wat ze dan wel graag doen? Boeken lezen, muziek luisteren, puzzelen en het bekijken van dvd’s scoren vooral hoog. Niet verwonderlijk dus dat de boeken (vooral thrillers en chicklits) en tijdschriftenpakketten niet aan te slepen zijn rond deze tijd.

Dan nog de bestemming. Dit jaar kiezen de meeste Nederlanders voor een vakantie in Europa, waar ze dan lekker met de auto naartoe kunnen.

Minpuntje: slecht weer op vakantie kan de pret flink drukken. Deze vakantiefrustratie staat met stip op één in het lijstje ergernissen uit het Bol.com-vakantieonderzoek.

Hieronder de complete top-5:
1. Slecht weer;
2. Opdringerige verkopers;
3. Teleurstellend verblijfadres;
4. Te toeristische locatie;
5. Afgezet worden.