Favoriete vaderdagcadeaus

Favoriete vaderdagcadeaus

A.s. zondag 21 juni is het Vaderdag. De papa’s krijgen dan het liefst een zelfgemaakt cadeau van hun kinderen (61 procent), gevolgd door een lekker geurtje (31 procent), zo blijkt uit onderzoek van Van Gils Parfums.

Ruim 80 procent van de Nederlanders weet dat de derde zondag in juni in het teken staat van vaders. Vooral gezinnen met jonge kinderen vinden Vaderdag een dag die gevierd moet worden. Ruim 30 procent van de ondervraagden vindt het onzin om juist op deze dag vaders extra te verwennen.

Over het algemeen weten kinderen behoorlijk goed waar ze hun vader wel en geen plezier mee doen. Het grootste deel van de vaders krijgt namelijk iets wat de kinderen op school of op de crèche hebben gemaakt (46 procent); dit zijn logischerwijs vaak vaders met jonge kinderen. Maar ook parfum of aftershave is bij 36 procent van de papa’s een geliefd cadeau.

Ruim 90 procent van de Nederlanders geeft aan dat de financiële crisis geen invloed heeft op de uitgaven aan een Vaderdagcadeau. 10 Procent van de mannelijke respondenten spendeert dit jaar zelfs meer geld aan een cadeau voor hun vader.