Placeholder

Einde van dierproeven in de EU

Na meer dan 20 jaar campagne zullen dierproeven op 11 maart 2013 verboden worden in de EU. Breaking news, waar sommigen al jaren op wachten!

Doorbraak
De nieuwe wet betekent dat nieuwe cosmetische producten en ingrediënten die in de EU op de markt worden gebracht nergens ter wereld op dieren getest mogen zijn, ook niet buiten de EU. 

Goed signaal
The Body Shop en Cruelty Free International strijden al jaren om deze wet door te voeren. 11 maart 2013 wordt voor hen dus een bijzonder moment. De EU zal met de nieuwe wet tegen dierproeven het goede voorbeeld geven aan de rest van de wereld. In china bijvoorbeeld zijn dierproeven voor cosmetica zelfs nog altijd verplicht.

Nieuwe stap
In 2004 werd er in Europa een verbod ingevoerd op dierproeven voor cosmetische eindproducten. De ingrediënten mochten nog wel getest worden. In 2009 werd het testen van ingrediënten in de EU verboden. Er wordt echter een uitzondering gemaakt voor drie dierproeven om alternatieve proeven te valideren. 11 maart 2013 wordt in de EU het algehele verbod ingevoerd.

Wat vind jij ervan?