Placeholder

Met dit stappenplan verf jij zelf je haar gemakkelijk thuis

Heb je misschien al wat grijze haren, maar heb je geen zin om elke zes weken in de kappersstoel te zitten? Of ben je toe aan een nieuwe kleur in je haar, maar wil je dit het liefst zelf doen? Verf dan je haar gemakkelijk thuis met dit stappenplan.

1. Bepaal wat je huidige haarkleur is 

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen of jouw haar op dit moment geverfd is. Is je haar namelijk al geverfd kun je het niet lichter verven, maar alleen in dezelfde kleurhoogte of donkerder. Ga je verven op je natuurlijke haarkleur? Dan heb je wat meer mogelijkheden. Met haarverf kun je over het algemeen je haar één tot twee kleurhoogtes lichter verven. Wil je nog lichter gaan, zal je het namelijk moeten blonderen. Wil je je eigen haar donkerder verven, kan dat natuurlijk ook. Let wel op dat je je haar niet gelijk te donker verft, is je haar namelijk eenmaal donker geverfd kun je het niet meer lichter verven. 

2. Kies haarverf in de juiste kleurhoogte

Nu je hebt vastgesteld wat jouw mogelijkheden zijn, kun je haarverf in de juiste kleurhoogte kiezen. Kleurhoogtes lopen van 1 (zwart) tot en met 10 (zeer lichtblond). Dit bepaalt het eerste kleurnummer voor de punt, bijvoorbeeld 7.0. 

3. Bepaal de kleurnuance waarmee je wilt verven

Wanneer je de gewenste kleurhoogte hebt gekozen, kun je nadenken over de kleurnuance waarmee je wilt verven. Dit is het tweede cijfer of letter achter de punt. Dit bepaalt of de kleur neutraal, koel of warm is. Om te bepalen welke nuance het beste bij jou staat, kun je kijken naar de ondertoon van je huid. Is deze warm, staan warme kleuren jou het mooiste. Ben je een koel type, dan halen koele kleuren het beste in jouw gezicht naar boven. Aan een neutrale kleur is geen nuance toegevoegd en staan mooi bij zowel een warme als een koele ondertoon in je huid. 

4. Bestel de juiste kleur haarverf

Nu je de kleurhoogte en de nuance hebt bepaald, kun je de haarverf bestellen. Zorg dat je voldoende haarverf in huis hebt om je gehele haar mee te verven. Heb je een gevoelige huid? Test dan van tevoren of je allergisch bent voor de haarverf die je besteld hebt of wilt bestellen. Kies bij voorkeur voor haarverf zonder ammonia en PPD

5. Was je haar twee dagen van tevoren niet

De natuurlijke oliën op je hoofdhuid werken als een beschermlaag tijdens het verven. Dit kan helpen tegen een prikkende hoofdhuid en zorgt er daarnaast voor dat de verf beter in je haar kan trekken. 

6. Verf je haar volgens de bijgeleverde gebruiksaanwijzing

Volg de gebruiksaanwijzing die je bij de haarverf gekregen hebt voor en tijdens het verven van je haar. Zorg dat je een bakje hebt klaarstaan om de verf in te mengen en gebruik altijd handschoentjes. Begin met het verven van de scheidingen en de contouren van je gezicht en als laatste de lengtes. Spoel de verf na de aangegeven tijd uit met water en was het vervolgens met shampoo en conditioner. En voilà: je hebt een nieuwe, frisse haarkleur! 

Dit is een gesponsord artikel.

Beeld: Element5 Digital