Placeholder

Feestmake-up

VRAAG: Ik draag al jaren dezelfde make-up (zwarte mascara, donkerbruin oogpotlood en beige lipstick) en vind het tijd voor iets nieuws. Ik heb bruine ogen en een olijfkleurige huid. Wat kan ik bijvoorbeeld toevoegen aan deze producten zodat ik ook snel een meer feestelijke make-up kan maken?

ANTWOORD: “Als je gedurende langere tijd dezelfde make-up draagt, kan het inderdaad verfrissend zijn eens iets anders te proberen. Met bruine ogen en een olijfkleurige huid zijn de opties eindeloos.

Mooie oogschaduwkleuren bij jou zijn grijs en lila. Met een groengoude kleur worden bruine ogen optisch iets lichter. Heb je lichtere spikkels in je iris, dan komen deze meer naar voren. Probeer ook eens een zwartgoud, nachtblauw of paarskleurig oogpotlood. Je zult zien dat je hier een hele spannende oogopslag mee creëert.

De beide lipstick zou ik achterwege laten; met een olijfkleurige huid staat dit niet altijd even flatteus. Een zalmkleurige of een warm roze lipstick met een subtiel goudspikkeltje zal je beter staan. In de winter is een warm rode kleur met een lichtrozige ondertoon ook erg mooi op de lippen.

Zwarte mascara vind ik altijd wel dat beetje extra geven, dus ik zou hier zeker niet van afwijken.”

Amanda Rijff, visagist en account manager Laura Mercier