Placeholder

Heerlijk badderen

Lijkt het jou heerlijk om na een lange werkweek in een kuurbad te gaan? Goed nieuws, het kan gewoon thuis!

Stap 1
Ga op zoek naar mooie stenen. Je kan ze overal vandaan halen, maar belangrijk is wel dat ze middelgroot, rond en glad zijn. En vergeet niet een paar kleinere stenen, die tussen je tenen passen, mee te nemen.

Stap 2
Een kuurbad is altijd lekker warm. Laat daarom eerst water op een zo hoog mogelijke, maar aangename, temperatuur in je bad lopen. Voeg hier vervolgens wat etherische badolie, thermaal badzout of een bruistablet aan toe. Welke variant? Dat ligt helemaal aan jouw toestand. Als je erg moe bent, kan je het beste voor lavendel gaan en bij stijve spieren voor jeneverbes. Of verlang je misschien heel erg naar een goede nachtrust? Dan is hop/valeriaanextract een aanrader.

Stap 3
Zorg dat de badkamerdeur gesloten is, zet wat ontspannende muziek op, steek wat kaarsjes aan en zet een kannetje koud water klaar naast het bad. Zak vervolgens lekker onderuit en sluit je ogen. Na even lekker te hebben gelegen, pak je de stenen erbij en dompel je ze onder om ze op dezelfde temperatuur te krijgen als het water. Wrijf met de middelgrote stenen zachtjes over je lichaam om dode huid te verwijderen. De kleinere stenen gebruik je voor je voeten. Doe ze in een handdoek en klem ze tussen je tenen of ga in het warme water op de stenen staan. En vergeet tussen alle bedrijven door niet af en toe wat koud water uit het kannetje over bepaalde lichaamsdelen heen te gieten voor een betere doorbloeding.

Stap 4
Na zo’n 30 minuten droog je je af en smeer je jezelf in met een heerlijke lotion. Wedden dat jij je nu helemaal fris en ontspannen voelt?