breekbare nagels

Zó maak je breekbare nagels sterker

Heb je breekbare nagels? Door goed voor je nagels te zorgen, kun je ze sterker maken. Dit zijn vijf manieren om ervoor te zorgen dat je nagels niet zo snel breken.

1. Doe voorzichtig als je nagels nat zijn geweest

Natte nagels zijn een stuk breekbaarder. Wees daarom voorzichtig met je nagels als ze nat zijn geweest. Vijl je nagels liever kort dan dat je ze knipt.

Lees ook: Waarom worden je nagels zacht en breekbaar in water?

2. Lak je nagels een tijdje niet

Geef je nagels een break van alle chemische stofjes in nagellak.

3. Vermijd producten met alcohol

Alcohol maakt je nagels breekbaarder. Probeer daarom producten met alcohol zoals schoonmaakmiddel, desinfecterende handgel en nagellakremover met aceton zoveel mogelijk te vermijden. Gebruik liever een voedende handzeep en draag tijdens het schoonmaken handschoenen.

4. Verzorg je handen en nagelriemen

Gebruik handcrème om je handen zacht te houden. Vergeet je nagelriemen niet in te smeren. Er bestaan speciale producten voor die droge velletjes tegengaan.

5. Gebruik je nagels niet als gereedschap

Het is verleidelijk om je nagels te gebruiken om dingen los te krabben of ergens tussen te steken, maar het is niet erg goed voor je nagels. Pak volgende keer dus gewoon een schaar of een schroevendraaier.

Onthoud dat nagels langzaam groeien

Als je nagels erg beschadigd zijn, kost het tijd om resultaat te zien. Een nagel is volledig vernieuwd in ongeveer een half jaar, afhankelijk van hoe snel je nagels groeien.

Breekbare nagels kunnen in je genen zitten

Heeft je moeder erg zwakke en breekbare nagels? Dan is er een grotere kans dat jij er ook last van hebt. Door lief voor je nagels te zijn, kun je er wel voor zorgen dat ze minder snel breken, maar waarschijnlijk blijven ze altijd zwak.

Tip van de redactie

Fitbit Versa3 smartwatch

Fitbit Versa3 Ad
Shop

Lees Santé digitaal

Nu vanaf €1,99

Naar de digitale kiosk

032020 Digitaallezen Hp

Gerelateerde artikelen