vaderdag 2023

14 liefdevolle cadeaus voor Vaderdag

18 juni is het in Nederland Vaderdag. Heb je het perfecte cadeau nog niet gevonden? Hier veertien liefdevolle cadeaus die je vader enorm zal waarderen.

Waarom je vader verwennen op Vaderdag?

Het is een gegeven: vaders verdienen op hun speciale dag net zo’n opwindende verwennerij als iedereen. Elke derde zondag in juni staat in het teken van erkenning en bovenal liefde voor de mannen die ons hebben opgevoed, begeleid en ons hebben gevormd tot wie we zijn.

  • Erkenning: Vaderdag biedt de perfecte gelegenheid om je vader te eren voor al zijn harde werk, opofferingen en liefde. Een dag van verwennerij onderstreept het belang van zijn rol en laat zien dat je zijn inspanningen waardeert.
  • Liefde uiten: Verwennen op Vaderdag maakt het gemakkelijk om affectie te tonen. Soms kunnen de dagelijkse routines onze gevoelens overschaduwen. Op deze speciale dag, wordt de band versterkt en de liefde opnieuw bevestigd.
  • Dankbaarheid: Je vader verwennen betekent dankbaarheid tonen. Door een speciaal gebaar, zoals een geschenk of een handgeschreven kaart, kun je jouw gevoelens van dankbaarheid op een concrete manier uitdrukken.
  • Herinneringen creëren: Uiteindelijk draait het allemaal om het creëren van mooie herinneringen. Door je vader op deze dag in de watten te leggen, ontstaan er onvergetelijke momenten die jullie band verder versterken.

14x cadeaus voor Vaderdag

1. Retro Platenspeler Bluetooth

Is je vader van de oude stempel, maar houdt hij ook van moderne technologie? Dan is deze retro platenspeler met bluetooth echt iets voor hem.

2. Spreukenbordje

Houd je vader van een grapje? Dan kan hij onderstaand cadeau vast waarderen. Geef je er nog iets lekkers bij, dan is hij dik tevreden.

3. Professioneel weerstation

Als je vader echt een buitenmens is dan vindt hij dit weerstation helemaal te gek. Op ieder moment van de dag is hij straks op de hoogte van de lokale weersverwachting.

4. Hugo Bos herenparfum

Deze herenparfum is niet voor niets de meest gewaardeerde op bol.com. Verras je vader daarom met deze houtachtig kruidige geur voor heren.

5. Chocolade met complimentjes

Jouw vader houdt vast van een complimentje. Geef je hem dit chocoladecadeau, dan laat je heel duidelijk aan hem merken dat je dol op hem bent.

6. Rituals Homme Shower Foam

Rituals is altijd goed, ook voor vaders. Hij zal merken dat deze foam zeep een stuk comfortabeler aan zijn huid voelt dan de zeep die hij doorgaans gebruikt.

7. Lederen BBQ schort

Wat dacht je van dit stoere BBQ schort? Zo geef je hem meteen een stille hint dat je je weer zo verheugt op die overheerlijke BBQ-avonden in zijn tuin.

8. Fitbit Versa 3

Goedkoop is het niet, maar je vader zal zeker gecharmeerd zijn van deze smartwatch. Helemaal als hij sportief is aangelegd.

9. 4 stuks Puma boxers

Draagt je vader nog ouderwetse onderbroeken? Misschien wordt het eens tijd om hem kennis te laten maken met moderner ondergoed. Hij ontdekt vast dat het net zo lekker zit.

10. De jongen, de mol, de vos en het paard

Is je vader een echte boekenwurm? Dan mag ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ niet ontbreken aan zijn literaire lijst.

11. Externe harde schijf

Het is niet het meest romantische cadeau, maar voordat alle digitale foto’s op een dag verdwijnen in de Cloud… is dit voor een (gepensioneerde) vader (met veel tijd) het ultieme geschenk.

12. Vogelbescherming nestpakket mus

Wat dacht je van dit leuke nestkastje? Speciaal ontworpen voor mussen. De cadeauverpakking bevat leuke extra’s zoals een vogelkijkkaart, informatiefolder en aanvraagkaart voor de brochure ‘Meer vogels in uw tuin’ van Vogelbescherming Nederland.

13. Tuinhandschoenen met klauw

Nee, deze tuinhandschoenen zijn niet voor carnaval. Ze hebben klauwen zodat je vader er makkelijk mee kan graven, harken, onkruid wieden en wroeten in de aarde. Handig toch?

14. Japanse 3D puzzel

Met deze 3D puzzel hoeft je vader zich voorlopig niet te vervelen. Het heeft vijf verdiepingen en is het beste cadeau voor architectuurliefhebbers of voor liefhebbers van de Japanse cultuur.

15. Denver Digitale fotolijst

Ten slotte: deel al jouw foto’s en video’s met je vader via een app. Niet veel later ziet hij het kiekje verschijnen op deze digitale fotolijst. Geweldig toch?

Lees ook: Recept Vaderdag: vegan worstenbroodjes

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker