Placeholder

Zomer maakt vrouwen vrolijk

Tijdens een zonnige zomer laten vrouwen meer van zichzelf zien en gebruiken ze minder make-up dan in de overige seizoenen.

Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek onder 515 vrouwen van 20 tot 49 jaar. In het onderzoek werd gekeken naar beauty in de zomer onder Nederlandse vrouwen. In de zomer willen vrouwen er nóg beter en verzorgder uitzien. Ook werd er gekeken naar wat vrouwen het belangrijkste vinden aan hun uiterlijk.

Bloot
Zodra de zon gaat schijnen, gaan de kleren ook (gedeeltelijk natuurlijk) uit. In de zomer laten vrouwen meer van zichzelf zien, gebruiken ze minder make-up en zijn meer uitgesproken in het gebruik van kleuren in kleding en make-up.

Vrouwen onderling zijn duidelijk over wat wel en niet geoorloofd is. Het merendeel van de ondervraagde vrouwen noemt dames die zichzelf letterlijk te bloot geven en te fors zijn als ergernis.

Zomervoorbereiding
De belangrijkste voorbereiding op de zomer is ontharing. Maar liefst 82 procent van de vrouwen harst of scheert de benen en oksels, 65 procent harst of scheert de bikinilijn. Ook afvallen (48 procent) en bewegen (27 procent) hoort bij de zomervoorbereiding.

Meer zomerse beautytips! >

Zelfbeeld
Vrouwen hebben een helder zelfbeeld als het over hun eigen lichaam gaat. De meeste vrouwen weten precies wat hun positieve en negatieve punten zijn. Zes op de tien vrouwen weten hoe ze de positieve kanten kunnen benadrukken.

57 procent van de vrouwen geeft aan minder mooie delen te camoufleren. De lichaamsdelen waar ze zich het meeste voor schamen zijn: bovenlichaam, benen en onderlichaam. Deze worden vaak bedekt met een sjaal, of ze gebruiken enkelbandjes en oorbellen om de aandacht af te leiden. Daarbij koppelen vrouwen accessoires aan het echte zomergevoel.

Beeld: Getty Images

Lees ook: zo word je veilig bruin >