Vakantie

Wil je op vakantie? Dit betekent het als een land of gebied op code geel, oranje of rood staat

Twijfel jij nog of je over de grens vakantie gaat vieren? Je weet natuurlijk dat de situatie omtrent corona zo ter plekke kan veranderen, maar hieronder nog even op een rijtje wat code geel, code oranje en code rood precies inhouden qua reisadvies.

Code geel

Let op: veiligheidsrisico’s. Er zijn in dit land of gebied veiligheidsrisico’s die afwijken van wat je in Nederland gewend bent. Bereid je daarop voor en let extra op.

Code oranje

Alleen noodzakelijke reizen. Door ernstige veiligheidsrisico’s in dit land of gebied kunnen voor reizigers gevaarlijke situaties ontstaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert je om alleen naar dit gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Wanneer je besluit toch af te reizen, bereid je dan zeer goed voor.

Code rood

Niet reizen. Door zeer ernstige veiligheidsrisico’s kan voo§r reizigers een levensbedreigende situatie ontstaan. Daarom adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken om niet naar dit gebied te reizen.

Lees ook: ‘5x mooie zwemplassen in Nederland’

Reisadvies per land

Op www.nederlandwereldwijd.nl en www.rijksoverheid.nl vind je de actuele adviezen per land. Deze kunnen per dag verschillen en de vuistregel is dat als jij tóch kiest voor reizen naar een land met een kleurcode, je ook zelf moet (kunnen) zorgen voor een veilig verblijf en een veilige terugreis. Reisadviezen zijn overigens nooit bindend, ze zijn vrijwillig.

Beeld: Getty Images, bron: nederlandwereldwijd.nl

Gerelateerde artikelen