Veel vrouwen eten zonder te proeven

Veel vrouwen eten zonder te proeven

Negen op de tien vrouwen eet dagelijks iets zonder het te proeven. De overige tien procent is heel bewust bezig met eten en zegt altijd alles te proeven. Dit blijkt uit een enquête van healthclub Beauty Body Balance en Reflactive Coaching onder meer dan 550 vrouwen.

Proeven is echter wel van belang in de relatie die vrouwen hebben met voedsel. Door aandachtiger om te gaan met eten, is het mogelijk onbewuste patronen te doorbreken en gedachten en gevoelens omtrent eten te veranderen. Zo zorgt eten voor de televisie of de computer ervoor dat de smaak van het voedsel afgevlakt wordt. Dan gaat het meer om verzadiging, zonder aandacht te besteden aan wat je daadwerkelijk eet.

Overgewicht is een groot probleem in onze samenleving. Om van overtollige kilo’s af te komen, gaan veel mensen op dieet. Het probleem daarvan is dat de kilo’s bij veel mensen er na een tijdje weer bijkomen. De manier van eten, de motivatie en gedachtes en gevoelens die horen bij het eetproces worden daarbij over het hoofd gezien.

(