Zomer ultieme liefdesseizoen

Zomer ultieme liefdesseizoen

De lente wordt beschouwd als het beste seizoen om iemand te ontmoeten maar de zomer is en blijft het favoriete seizoen voor de liefde. Dit en meer blijkt uit onderzoek van datingsite Lexa.nl naar de invloed van de jaargetijden op het (liefdes-)leven van singles.

De maand juni wordt volgens het onderzoek gezien als de ultieme maand om verliefd te worden en te daten, omdat singles lekker in hun vel zitten en daardoor zelfverzekerder zijn.

Opvallend is dat de mannelijke singles ook de winter een geschikt seizoen voor romantiek vinden. Vrouwelijke singles daarentegen krijgen pas romantische gevoelens in de zomer. Zij geven de voorkeur aan de warme zomerzon.

De lente blijkt een populaire periode om te gaan samenwonen en om te klussen. Een meerderheid van de mannelijke singles doet dit bijvoorkeur in de lente, terwijl de vrouwelijke singles dit net zo lief in de winter doen.

Meer eensgezind blijken singles als het gaat om de geboorte van een kind: zowel de mannen als de vrouwen vinden hiervoor de zomer het meest geschikt. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat de meeste stellen besluiten de geboorte in de zomer te plannen. De voornaamste reden hiervoor is dat dan het zwangerschapsverlof aan de vakantie te koppelen is.