Liever hond dan partner

Liever hond dan partner

Opmerkelijk: Nederlandse hondenbezitters zijn blijer met hun hond dan met hun partner. Het merendeel van de hondenliefhebbers geeft de relatie met hun hond een 8,5 tegenover een 7,8 voor de relatie met hun partner. Ouch…

National Geographic Channel deed onderzoek naar mensen en hun honden in aanloop naar het nieuwe seizoen van de serie Dog Whisperer. Het online onderzoek is uitgevoerd onder 534 Nederlandse hondenbezitters van 18 jaar en ouder. Enkele interessante uitkomsten:

Band met de hond
Het merendeel van de Nederlandse hondenbezitters (70 procent) heeft 1 hond, die ze meestal in huis genomen hebben voor de gezelligheid (19 procent). Opvallend is dat slechts 1 procent van alle ondervraagden een onvoldoende geeft aan de band met hun hond, terwijl 12 procent een onvoldoende geeft aan de relatie met hun partner. Vrouwen geven de relatie met hun partner eerder een onvoldoende dan mannen. 14 procent van de vrouwen geeft een onvoldoende en 6 procent van de mannen.

Hond op slaapkamer
Misschien houden zij de hond wel op de slaapkamer. Dit schijnt namelijk niet best te zijn voor je seksleven. Bij 12 procent van de ondervraagden slaapt de hond altijd in bed en bij 17 procent regelmatig of soms. Bij het merendeel van de hondenbezitters (71 procent) slaapt de hond niet bij z’n baasjes in bed.

Verder spenderen hondenbezitters minimaal een uur per dag met hun hond. Bijna 50 procent van de respondenten spendeert zelfs drie uur of meer met hun trouwe viervoeter. De meeste tijd zit in het uitlaten, samen met eten en slapen. Grappig detail: er wordt door veel hondenliefhebbers (49 procent) gepraat met de hond. Geloven baasjes ook dat de hond alles begrijpt wat ze zeggen? 21 procent van de hondenbezitters geeft aan dat de hond altijd alles begrijpt. Het merendeel (65 procent) schat echter in dat hun hond niet altijd alles begrijpt wat er gezegd wordt.

Dog Whisperer
Een kwart van de hondenbezitters geeft aan dat hun hond gedragsproblemen heeft of heeft gehad. En daarvoor is de serie Dog Whisperer in het leven geroepen. In de realityshow zie je hondenliefhebbers de hulp inschakelen van hondenfluisteraar Cesar Millan. Hij heeft al twintig jaar ervaring met honden en schijnt een wonderdokter te zijn wanneer het om de gedragproblemen van honden gaat. Zelfs beroemdheden als Will Smith, Vin Diesel, Nicolas Cage en Hilary Duff schijnen bij de goede man aan te kloppen voor advies.

Benieuwd? Vanaf vrijdag 3 september om 21.00 uur start het nieuwe seizoen op National Geographic Channel.