Emotionele ontrouw: waneer is daar sprake van?

Emotionele ontrouw, wat is het en hoe weet je of je emotioneel ontrouw bent? En hoe schadelijk is het voor je relatie? Wij zochten het voor je uit.

Opvallend feitje

Uit een Amerikaanse enquête blijkt dat we wat betreft emotionele ontrouw met twee maten meten. Wanneer onze partner een sterke emotionele band met iemand heeft, vindt 70 procent van de vrouwen het vreemdgaan. Als we zelf een sterke emotionele band met iemand hebben, vindt 50 procent dat vreemdgaan.

Is het vreemdgaan?

Is dat gek? Nee, zegt de auteur van het boek ‘I Love You But I Don’t Trust You‘. Wanneer het om jezelf gaat, weet je precies wat er in je hoofd omgaat. Heeft je partner een emotionele band met iemand anders, dan zie je alleen zijn acties. Je weet niet wat er in zijn hoofd omgaat, maar je gaat uit van het slechtste.

Hoe herken je het?

Heb je een sterke emotionele band met iemand en weet je zeker dat er niets aan de hand is? Het kan toch gevaarlijker voor je relatie zijn dan je denkt. Let op de volgende signalen:

Je zoekt naar wat je mist in je relatie

Het is heel normaal om buiten je relatie ook zaken met anderen te delen. Het wordt een ander verhaal wanneer je op zoek gaat naar iets dat je binnen je relatie mist.

DierDier

Je verbergt het voor je partner

Dat Whatsapp-gesprek heeft niets te betekenen, maar het feit dat je het verwijdert, betekent vaak dat je zelf ook wel doorhebt dat waar je mee bezig bent niet helemaal klopt.

Je twijfelt aan jezelf

Zou jullie band toch meer betekenen? Het feit dat je twijfelt, kan betekenen dat je lijn voor jezelf al hebt overschreden. Misschien is het tijd om het contact te verbreken en je weer volop te richten op je partner.

Jullie worden steeds fysieker

Wanneer je een sterke emotionele band hebt, wordt de stap om de fysieke grens te overschrijden ook steeds groter. Wat begint met een onschuldige aanraking, zou zomaar uit de hand kunnen lopen.

Beeld: Getty Images

Boekentip

bestel het boek hier

Tip van de redactie

Apple Watch 1
Shop
San2203 Pdf 2022 Preview

Ontvang jouw dosis inspiratie voor een healthy lifestyle elke maand op de mat.

Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen

Gerelateerde artikelen