Placeholder

Welke kerstfilms worden er uitgezonden op televisie?

Voor het kerstdiner, na het kerstdiner of in je eentje op de bank. Dit is een greep uit het overzicht van kerstfilms die je deze kerst kunt kijken.

24 december

All You Need is Love kerstspecial
Geen film, maar wel een klassiek kerstprogramma dat niet mag ontbreken in ons rijtje kersttelevisie.
21.30 op RTL4

Shrek Forever After
Shrek is vader en mist de rust en eenzaamheid van het moeras. Hij wil zich weer eens Oger voelen. Er is wel iemand die daarvoor kan zorgen. Shrek tekent een wurgcontract dat alleen verbroken kan worden als hij voor 12 uur een kus krijgt van Fiona en dat is nog niet zo makkelijk.
20.30 op RTL5

The Polar Express
Een jongen ligt stil in zijn bed, hij hoopt de kerstman te horen, maar dan opeens hoort hij een ander geluid. Een trein?! Hij stapt in en beleeft een avontuur met The Polar Express richting de Noordpool.
17.30 op SBS6

Christmas with Holly
6-jarige Holly heeft geen woord meer gesproken sinds haar moeder is overleden. Mark heeft de voogdij over zijn nichtje Holly gekregen. Dan ontmoet hij Maggie, die de grote stad ontvlucht is. Is er tussen alle rompslomp tijd voor romantiek tussen Mark en Maggie?
20.30 op NET5

Christmas Vacation
Clark Griswold heeft zich voorgenomen om zijn gezin een heerlijke kerstvakantie te bezorgen. Helaas zit alles Clark tegen, tot grote frustratie van zijn familie die eindelijk wil genieten.
20.30 op Veronica

Gremlins
Een jongen schendt ongewild drie belangrijke voorschriften die bij zijn nieuwe huisdier horen, waardoor een klein stadje in de greep komt van een horde ondeugende, kwaadaardige monstertjes.
22.30 op Veronica

Surviving Christmas
In de aanloop naar een eenzame kerst besluit zakenman Drew zijn ouderlijk huis op te zoeken om herinneringen op te halen. Er blijkt nu een gezin te wonen dat totaal anders is dan zijn gezin was. Om de feestdagen niet alleen door te brengen, biedt hij de bewoners veel geld aan. De gezinsleden weten dan alleen nog niet wat ze zich op de hals halen.
20.30 op RTL8

25 december

Home Alone
Kevin wordt per ongeluk thuis achtergelaten wanneer zijn familie op kerstvakantie gaat. Dan wordt er ingebroken, maar Kevin is de boeven te slim af met zijn valsstikken.
14.55 op RTL4

Home Alone 2: Lost in New York
Na Home Alone heb je tijd voor het kerstdiner, waarna je om 20.30 aanschuift voor deel 2 waarin Kevin per ongeluk in New York belandt. Inbrekers Harry en Marv zijn natuurlijk weer in de buurt…
20.30 op RTL4

The Santa Clause (deel 1, 2 en 3)
Als de kerstman per ongeluk van het dak van Scott's huis valt, stemt Scott in voor één avond voor kerstman te gaan spelen. Maar één jaar verandert in acht jaar en dat verloopt niet allemaal even soepel. Zoals het jaar dat zijn zoon op de lijst van stoute kinderen staat.
Vanaf 16.15 op SBS6

How the Grinch Stole Christmas
Kerstklassieker! De Who's zijn druk met de voorbereidingen voor Christmas, maar de Grinch heeft andere plannen en steelt alle kerstcadeaus.
20.30 op SBS9

Christmas Vacation
Voor wie Christmas Vacation gisteren gemist heeft, vandaag is de herkansing.
22.35 op SBS9

Bad Santa
Twee oplichters starten een roadtrip langs verschillende warenhuizen waar ze verkleed als de Kerstman en een van zijn elfen hun opwachting maken. In plaats van de kerstsfeer te verspreiden, gebruiken ze hun vermomming om de winkels te bestelen.
20.30 op RTL7

26 december

Home Alone 2: Lost in New York
Voor wie hem gisteren gemist heeft.
15.00 op RTL4

Home Alone 3
Voor wie niet genoeg kan krijgen van Home Alone wordt 's avonds deel 3 uitgezonden. In dit deel zijn andere acteurs te zien en ook de verhaallijn is iets aangepast.
20.00 op RTL4

A Princess for Christmas
Het leven van Jules staat volledig op zijn kop als ze noodgedwongen de zorg voor haar neefje en nichtje op zich neemt. Ze is vastbesloten de kinderen een fijne kerst te bezorgen. Op uitnodiging van een uit het oog verloren familielid reizen ze naar Europa. Ze vieren kerst in een kasteel met mensen die alles zijn was Jules niet is. Als Jules de charmante prins Ashton ontmoet, wordt haar verblijf een stuk leuker, tot ze zijn verloofde ontmoet.
18.10 op RTL8

A Muppet Christmas Carol
Aansluitend wordt The Muppet Movie uitgezonden.
11.45 op Comedy Central

Lees ook ons artikel 7 kerstfilms om deze maand op Netflix te kijken. Geen zin in een kerstfilm? Tussen door worden er een aantal niet-kerstfilms uitgezonden zoals Harry Potter, The Bucket List en Toscaanse Bruiloft.

Wat kijk jij tijdens de kerstdagen?

Bron: TVgids.nl | Beeld: Shutterstock