EU-landen

Vanaf dinsdag alle EU-landen groen of geel

Heb je een vakantie in Europa op de planning staan? Het kabinet heeft laten weten dat met ingang van dinsdag 27 juli alle EU-landen in de Europese Unie code geel of groen krijgen.

Vanaf morgen wordt het reizen naar een EU-land niet meer afgeraden. Alle EU-landen in de Europese Unie krijgen hiermee een geel of groen reisadvies. Wanneer er een gevaarlijke virusmutant opduikt, wordt een land pas weer oranje.

Reisdvies

Het kabinet geeft als advies voor alle reizigers die terugkeren uit het buitenland (gevaccineerd of niet) om bij thuiskomst een zelftest te doen. Wie (nog) niet volledig gevaccineerd is of geen coronaherstelbewijs heeft, geldt het “dringende advies” zichzelf te testen op de dag na terugkeer én op de vijfde dag in Nederland. Dat kan een zelftest zijn, maar ook een gratis test bij de GGD.

Als je terugreist uit een ‘geel’ land, moet je bij terugkomst in Nederland een coronabewijs laten zien. Mensen die niet volledig gevaccineerd zijn en geen herstelbewijs hebben, zullen een negatieve test moeten laten zien. De geldigheidsduur voor een PCR-test is 48 uur voor vertrek en bij een Antigeen test 24 uur voor vertrek.

Lees ook: ‘Dit mag er niet ontbreken in je koffer als je op vakantie gaat’

Bron: NU.nl, Beeld: Getty Images