Placeholder

Moeite met namen onthouden?

Dit kan je helpen.

Op tijd naar bed
Na een goede nachtrust van acht uur is het een stuk makkelijker om nieuwe namen te onthouden. Die conclusie trekken onderzoekers. Proefpersonen van het onderzoek kregen twintig foto's te zien met daarbij namen. Personen die na de oefeningen direct acht uur gingen slapen, onthielden 12 procent meer namen. Het was een kleinschalige studie, dus het onderzoek zal herhaald moeten worden om definitieve conclusies te kunnen trekken.

Het nut van een goede nachtrust
Een goede nachtrust is niet alleen belangrijk om namen te onthouden, het is in het algemeen belangrijk om nieuwe dingen te leren en onthouden.

Lees ook: Waarom genoeg slapen belangrijk is.

Meer trucjes om namen beter te onthouden
Door de spanning van een eerste ontmoeting ben je misschien bezig met hoe je zelf overkomt, waardoor je vergeet te luisteren. Daar gaat het mis; luister naar degene die zich voorstelt. Het is geen drama als je een naam vergeet, het overkomt veel mensen. Maar hoe leuk en attent is het als je bij de tweede ontmoeting de naam nog wel herinnert? Neem je voor om vanaf nu namen te onthouden en maak er een prioriteit van. Lees het hele artikel met onze tips om namen beter te onthouden.

Bron: Nu.nl | Beeld: Shutterstock