Placeholder

Het nadeel van positief denken

Stiekem zijn we een heel klein beetje jaloers op mensen die altijd positief weten te blijven. Daar kunnen we zeker iets van leren, maar zoals met de meeste dingen kun je er beter niet in doorslaan.

Negatief denken is niet altijd slecht, positief denken is niet altijd goed
Op korte termijn maken positieve gedachten je vrolijker, dat zal niets nieuws voor je zijn. Maar als je op een positieve manier fantaseert over een gebeurtenis in de toekomst en het valt uiteindelijk tegen, dan voel je juist minder gelukkig dan degenen die van tevoren geen positieve gedachten hadden.

Wees realistisch over de toekomst
De kunst is om je gedachten in te zetten op een manier waardoor ze in je voordeel werken. Als het over de toekomst gaat, betekent dat dat je de realiteit niet uit het oog moet verliezen.

Van fantasie naar actieplan
Gebruik je fantasieën om een actieplan op te stellen. Wil je een boek schrijven, een eigen bedrijf beginnen, of zie je jezelf in de toekomst met je backpack over de wereld trekken? Maak een actieplan om ervoor te zorgen dat je droom werkelijkheid wordt. Je positieve gedachten kunnen dan voor extra motivatie zorgen.

Bron: Huffingtonpost | Beeld: Shutterstock