Placeholder

5 tips om je door een drukke week heen te slaan

Adem in, adem uit en laat het over je heen komen.

1. Bereid je voor
Bereid wanneer je tijd hebt alvast wat gezonde maaltijden. Een lunch om mee te nemen of een diner dat je alleen nog hoeft op te warmen, is erg handig als je het druk hebt. Pak je tas alvast in en leg je outfit voor morgen klaar.

Lees ook: 8 dingen die je kunt doen als je morgen 15 minuten eerder opstaat

2. Leer nee zeggen
Natuurlijk wil je een flexibele werknemer en een behulpzame moeder op school zijn, maar soms kan het even niet anders en moet je nee zeggen. Voel je niet schuldig, volgende keer beter. Heb je moeite met nee zeggen? Dan heb je misschien iets aan onze tips.

3. Zorg goed voor jezelf
Zorg voor genoeg nachtrust, gezonde maaltijden en voldoende pauzes.

4. Stel jezelf iets leuks in het vooruitzicht
Misschien heb je de komende dagen amper tijd voor jezelf. Vergeet niet om jezelf na afloop van je drukke week weer op te laden. Door nu alvast iets leuks te plannen aan het einde van je drukke week heb je iets om naartoe te leven.

5. Werk met een to do-list
Bewaar het overzicht door alles wat je moet doen op een lijst te zetten en af te strepen wat je gedaan hebt. Alles waar je niet direct aan toe komt, kun je op een lijst voor volgende week zetten. Ontdek waarom een to do-list maken een goed idee is en waarom je to do-list niet heilig is.

Beeld: Shutterstock