Placeholder

Nieuwe GaultMillau-restaurantgids

Feest! Vanavond wordt in het Circustheater in Den Haag de nieuwste GaultMillau-restaurantgids gepresenteerd.

Op zoek naar de beste restaurants en hotels? De GaultMillau-restaurantgids komt dan geheid van pas. De concurrent van de Michelin-gids scheidt al jaren het kaf van het koren en een vermelding in het boekwerk is dan ook niet niks. Nagelbijten voor de restauranthouders dus, want vanavond wordt de nieuwste gids gelanceerd.

Duurzaam doen
Ook reikt GaultMillau jaarlijks verschillende prijzen uit en anno 2011 krijgen vooral de duurzame restaurants een extra vermelding in de gids. Vanavond wordt dan ook voor de tweede keer de award voor ‘Duurzaam Restaurant van het Jaar’ uitgereikt. In samenwerking met de stichtingen Varkens in Nood en Natuur&Milieu werden honderden restaurants beoordeeld op punten als dierenwelzijn, gebruik van duurzame ingrediënten, gecertificeerde vis, regionale producten, verspilling en het aanbod van vegetarische gerechten.

Verder bleek tijdens het testen en voorproeven dat steeds meer restaurants aandacht hadden voor biologische, regionale- en seizoenproducten. En ook vegetarische schotels kwamen steeds vaker voor op de menukaarten.

Bereid je thuis het liefst een eerlijk maal? Check de Duurzaam Dineren-wijzer >