Placeholder

Meer nieuwjaarsduiken verwacht

Met nieuwjaarsdag in het vooruitzicht lijkt het nieuwjaarsduikrecord al gebroken. Unox verwacht dat er op 1 januari maar liefst 68 officiële nieuwjaarsduiken worden georganiseerd.

Het nieuwjaarsduiken is populairder dan ooit. Deze oer-Hollandse traditie, stammend uit 1960, wordt dit jaar op 68 locaties door het hele land voortgezet. Niet alleen in de Noordzee, maar ook in poldervaarten, binnenmeren en de Hollandse rivieren wordt gedoken.

Naar schatting duiken op nieuwjaarsdag 33.000 mensen in het hele land het ijskoude water in. In vergelijking met vorig jaar is dit een stijging van 62 procent. Unox is verrast door de toenemende populariteit en het grote aantal aanmeldingen van organisatoren vanuit het gehele land. De hunkering naar nostalgie en tradities lijkt de oorzaak van deze stijgende trend.

Volgens Goos Eilander van trendbureau Trendbox brengen Hollandse tradities het warme en vertrouwde gevoel van vroeger terug en geeft dit de Nederlanders een gevoel van saamhorigheid. Dit zou dan ook de reden zijn waarom tradities als Sinterklaas, de nieuwjaarsduik en ook het schaatsen populairder zijn dan ooit.

Kijk voor meer informatie op: www.nieuwjaarsduik.nl >