Placeholder

5 tips om op vakantie niet aan je werk te denken

Laat jij je werk helemaal los als je op vakantie bent? Zou je wel moeten doen. Onze tips helpen je op weg.

 1. Stel een Out of Office in
  Het is verleidelijk om op vakantie je werkmail te checken. Uit onderzoek is gebleken dat veel werknemers dat ook doen. Weersta de verleiding. Stel een goede Out of Office in en zorg dat er iemand beschikbaar is om urgente mails af te handelen. Op je werk gaan ze echt wel door zonder jou.
   
 2. Breng je collega's op tijd op de hoogte van je vakantie
  Geen last-minute stress omdat blijkt dat er vlak voor je vakantie nog iets afgerond moet worden. Als je collega's ruim op tijd weten wanneer je er niet bent, kunnen ze daar rekening mee houden en ga je een stuk relaxter op vakantie.
   
 3. Demp meldingen van WhatsApp
  Hebben jullie met alle collega's een WhatsApp-groep? Zet de melding uit zolang je op vakantie bent. Op die manier krijg je niet steeds meldingen te zien die je aan je werk herinneren.
   
 4. Neem al een dag (of twee) extra vrij
  Neem als dat kan nog een paar dagen vrij voor je daadwerkelijk op vakantie vertrekt. De overgang van werk naar vakantie is kleiner. En je kunt in alle rust je koffer inpakken en je huis netjes achterlaten. Dat is fijn vertrekken. Misschien voorkom je daardoor zelfs dat je op vakantie ziek wordt.
   
 5. Verander je mindset
  Van druk naar ontspannen. Geniet van ieder moment van je vakantie, zelfs als het even niet loopt zoals gepland. Ook dat is vakantie.

Lees meer: 8 tips om ontspannen op vakantie te gaan

Zit jouw vakantie er al op? Met deze tips ga je smooth terug naar het normale ritme.

Beeld: Shutterstock