Placeholder

4 roze meren om op je bucketlist te zetten

Deze roze meren zijn goed voor onze wanderlust.

Hoe kan een meer roze zijn?
Er wordt wel eens gezegd dat een meer roze wordt door de hoge zoutconcentratie in het water. Het licht zou daardoor anders op het water vallen. Dit kan niet de enige reden zijn. Als je het water in een flesje doet en de lichtinval verandert, blijft het water roze. Verschillende micro-organismen in het water zouden zorgen voor de roze kleur. Hoe het ook zij, mooi en Instagramwaardig zijn de meren sowieso.

Een aantal plaatsen waar je roze meren kunt vinden:

1. Las Coloradas, Mexico
Aan de kust van Yucatán bij een klein vissersdorpje ligt Las Coloradas. Het roze meer is een populaire spot onder reisbloggers.

2. Lake Hillier, Australië
Bij de zuidelijke kust van West-Australië ligt Lake Hillier. Het meer is moeilijk te bereiken: de meeste reizigers gaan per helikopter, maar je kunt er ook komen met een cruise. Je moet dan nog wel een stukje wandelen voor je bij het meer bent.

3. Las Salinas de Torrevieja, Spanje
Voor ons het meest bereikbare meer; bij de plaats Torrevieja in Spanje. Je kunt je huid een moddermasker geven, flamingo's spotten en drijven in het zoute water.

4. Lac Retba, Senegal
Vijfentwintig kilometer bij de hoofdstad Dakar vandaan ligt het Roze Meer (officiële naam Lac Retba). Je kent dit meer misschien van de rally Parijs-Dakar.