Placeholder

Ontdek je passie

Vroeger had je wel wat hobby’s, maar tegenwoordig lijkt het net of je nergens echt warm voor loopt. Wij hebben 5 tips voor je waarmee je je passie kunt (her)ontdekken.

1. Kijk verder dan de zichtbare talenten
Misschien kan je niet goed dansen, zingen en koken. Zolang je ervan geniet, is het goed om ermee bezig te zijn. Maar neem ook je andere talenten eens onder de loep. Misschien ben je een supergoede luisteraar, of bied je anderen goede inzichten met je analytisch vermogen.

2. Probeer verschillende dingen
Weet je niet zo goed wat je leuk vindt, probeer dan verschillende dingen. Volg eens wat proeflessen van verschillende sporten, ga met een vriendin mee naar haar cursus. Zo ontdek je steeds beter wat bij je past.

3. Wat vond je vroeger leuk?
Denk eens terug aan je kindertijd? Verkocht je limonade op Koninginnedag of interviewde je de buren voor je zelfgemaakte wijkkrant? Wat je vroeger leuk vond, kan een goede richtlijn zijn om te ontdekken wat je nu leuk vindt.

4. Houd je ogen open
Overal zijn mogelijkheden en kansen. Een poster voor een cursus salsadansen een oproep in de krant voor een schrijfwedstrijd. Waag eens een kans.

5. Focus je niet op één ding
In tips 2 geven we al aan dat je het best verschillende dingen kunt proberen om je passie te ontdekken. Misschien blijkt vervolgens dat je meerdere dingen heel leuk vindt. Dat is niet erg, zolang je er tijd voor hebt, kun je van meerdere dingen genieten en meerdere passies hebben.

Heb jij een passie?

Bron: Huffingtonpost | Beeld: Shutterstock