Placeholder

Neem pauze voor meer inspiratie

Tip voor een creatievere mindset.

Plan een pauze in
Een goede oplossing wanneer je een goed en vernieuwend idee zoekt.

Elk mens heeft een 'productieonderbreking' nodig. Oftewel een pauze: tijd om te lummelen, op te laden en herstellen. Zonder een periode van opladen, raakt je creativiteit op en krijg je geen nieuwe inspiratie meer. Reclamemaker Erik Kessels zegt in zijn boek Een idee AUB, Over creativiteit op commando: 'Ideeën bedenken is een beetje als dromen, je moet er ontspannen voor zijn en jezelf wat ruimte gunnen. Als je te veel dingen tegelijkertijd doet, komt het er niet van. Dan ben je niet vrij om die mooie idiote gedachte tot je te laten komen.'

Hoe doe je dat?
Neem regelmatig pauze en plan vrije tijd in om op te laden. Zorg voor voldoende ontspanning gedurende de dag en ga, als dat nodig is, even zitten om nieuwe ideeën op te doen. Daarvoor heb je eigenlijk alleen een stoel en een vel papier nodig. Verder zorg je dat je niet gestoord wordt, dat er geen afleidingen zijn en kijk je gewoon wat er in je opkomt.

Meer manieren om meer inspiratie op te doen
Tuurlijk heb je vaak nieuwe ideeën. Je bent hartstikke creatief. Alleen nu even niet. Gelukkig zijn er verschillende technieken om je inspiratie terug te vinden. Meer tips voor een creatievere mindset vind je in het novembernummer van Santé.