3 methodes die je kunt gebruiken om productiever te worden

3 methodes die je kunt gebruiken om productiever te worden

Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden. Er bestaan een aantal methodes die je kunt gebruiken om productiever te worden.

1. Pomodoro
Er zijn verschillende time management-methodes, Pomodoro is er één van je. Je werkt in Pomodoro's, blokken van 25 minuten, waarin je je focust op een taak. Het wordt makkelijker om afleidingen te blokkeren en je neemt na een Pomodoro automatisch een korte pauze, wat je productiviteit ook ten goede komt.

2. Getting Things Done
De eerste versie van het boek Getting Things Done verscheen vijftien jaar geleden. Sindsdien geldt het als een van de meest toonaangevende boeken op het gebied van productiviteit. Het uitgangspunt van Getting Things Done is dat je hoofd leeg moet zijn om je te focussen. Het boek helpt je om van chaos naar structuur te gaan.

3. OHO
OHO staat voor Only Handle it Once. Dat betekent dat je alles maar één keer door je handen moet laten gaan. Geen mails openen om te bepalen dat je er later nog wel naar kijkt. Direct afhandelen.

Lezen: boeken over productiviteit

Hoe zorg jij ervoor dat je productiever bent? In het maartnummer van Santé delen we 20 tips voor je productiefste maand ooit. Online vind je als bonus nog 5 tips om productiever te zijn.