Placeholder

De 7 leukste escape rooms om uit te ontsnappen

Er zijn steeds meer escaperooms in Nederland. Eind 2015 stond de teller op 133 locaties.

Wat is een escape room?
Een escape room is een kamer waaruit je moet ontsnappen door hints te vinden en puzzels op te lossen. Op iedere locatie zijn  de escape rooms verschillend, dus de liefhebbers hebben nog genoeg ontsnappingen te gaan. Hieronder een lijstje met leuke escape rooms, op willekeurige volgorde.

1. Prison Escape, Noordsingel Gevangenis Rotterdam
De Noordsingel Gevangenis in Rotterdam heeft een rijke geschiedenis, maar is inmiddels niet meer in gebruik… Maar wel voor een prison escape ervaring. Deze belevenis duurt drie uur. Wees er snel bij, want het is niet duidelijk wanneer deze locatie sluit.
Meer informatie over Prison Escape >

2. The Great Escape, Zwolle
Bij The Great Escape kun je ontsnappen uit een cel, maar je kunt je ook laten opsluiten in The Mailroom.
Meer informatie over The Great Escape >

3. Gajes in de Bajes, Utrecht
In het centrum van Utrecht staat gevangenis Wolvenplein. Ondanks de beveiliging wist Gerrit uit deze gevangenis te ontsnappen. De escape room is geïnspireerd op dit waargebeurde verhaal.
Meer informatie over Gajes in de Bajes >

4. Escape room XL, Zoelen
De naam zegt het al: een grote escape room. Je hebt vier uur de tijd om te ontsnappen. Is dat je gelukt, dan kun je je de rest van de dag vermaken in het BBQ-Grill restaurant, het casino of de bar.
Meer informatie Escape Room XL >

6. Sherlocked, Amsterdam
Sherlocked biedt twee kamers aan. Bij The Architect breek je uit, terwijl je bij The Vault juist inbreekt. Dat is weer eens iets anders.
Meer informatie over Sherlocked >

7. Live Room Escape, Den Haag
Ontsnappen in een oud ministeriegebouw, dat maakt deze escape rooms in Den Haag direct al bijzonder. Er zijn vier themakamers, waaronder KGB en Crazy Doctor.
Meer informatie over Live Room Escape >

8. Logic Locks, Amsterdam
Amsterdam heeft de meeste escape rooms per inwoner. Logic Locks is degene die op het moment van schrijven het best scoort op TripAdvisor. Je wordt opgesloten in een statige negentiende eeuwse studeerkamer en je hebt precies 63 minuten en 17 seconden om je weg naar buiten te puzzelen.
Meer informatie Logic Locks >

Welke escape room mis jij in het lijstje?

Beeld: Shutterstock