Placeholder

De kersttrends van 2013

Dit jaar doen we bewuster inkopen en gaan we minder verplichtingen aan dan voorgaande jaren.

Speciale dagen
80 procent vindt de kerstdagen specialer dan andere dagen. Eten is vaak de verbindende factor, dat is al jarenlang het geval. Toch zijn er een aantal verschuivingen in ons gedrag rond en op de kerstdagen.

Bewuster gedrag
70 procent van de mensen maakt van tevoren een boodschappenlijstje en laat zich niet verleiden om andere producten te kopen. Daarnaast kiezen we bewuster met wie we de feestdagen door willen brengen. 89 procent eet thuis, bij familie of vrienden, maar kiest er wel voor om minder verplichtingen aan te gaan.

Favoriete gerechten
De helft van de mensen laat zich inspireren door recepten in tijdschriften. Ruim 40 procent gaat af op adviezen en tips van de supermarkt. Toch blijft gourmetten bij 24 procent favoriet met kerst. Andere favoriete hoofdgerechten zijn zalm, hazenrugfilet, varkenshaasje, biefstuk en kalkoen.

Inspiratie
Deze cijfers kwamen naar voren bij een onderzoek van Supermarktketen Plus. Om ons een handje te helpen heeft de Plus vijf kerstmixen samengesteld, die bestaan uit een hoofdgerecht met verschillende bijgerechten en sauzen. Zo is de boodschappenlijst dit jaar zo gemaakt. Vrijdag 13 december kun je vanaf 13.00 bij Plus de gerechten voorproeven.