Placeholder

Ben jij een goede buur?

Weet jij hoe je buren heten? Of vertrouw je ze zelfs een sleutel toe? En voldoe jij eigenlijk aan het ‘stramien’ van een goede buur?

Woman's Day en burennetwerk Nextdoor onderzochten waar een goede buur aan voldoet. Check het lijstje hieronder:

1. Je kent je buren
96,9 procent van de mensen gaf in een onderzoek aan dat ze het een fijn gevoel vinden om hun buren te kennen. Als jij je hebt voorgesteld toen je verhuisde, of toen de buren verhuisde, heb je dus al een punt gescoord. Hoog tijd om samen met de buren of de straat iets leuks te organiseren om elkaar beter te leren kennen.

2. Je hebt respect voor privacy van de buren
In het Engels is er een spreekwoord 'good fences make good neighbors'. Er is niets mis mee om duidelijke grenzen te stellen. Sterker nog, elkaars privacy respecteren, zal jullie band verbeteren.

3. Je leent gerust spullen uit
Een ontbrekend ingrediënt voor het diner, gereedschap… Het maakt je een goede buur als je deze kleine spullen uitleent. Er zijn wel grenzen: slechts één procent heeft ooit een uit auto uitgeleend aan de buren.

4. Je bent behulpzaam
Je buren zijn vaak dichterbij dan wie dan ook. Erg handig dus als je hen kunt inschakelen als oppas, om de huisdieren eten te geven of een pakketje aan te nemen. Natuurlijk wordt het wel gewaardeerd als jij ook een behulpzame buur bent.

Heb jij goed contact met je buren?

Bron: Woman's Day / Nextdoor | Beeld: Shutterstock