×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

7 tips om betere keuzes te maken - of in ieder geval dat gevoel te hebben

Keuzes maken
05.08.2018 - Redactie

Een andere baan, voor jezelf beginnen, verhuizen? We krijgen met veel keuzes te maken en de opties zijn eindeloos. Veel mensen vinden keuzes maken moeilijk. Want hoe weet je nou of iets de juiste keuze is?


Garantie heb je bijna nooit, maar er zijn dingen die je kunt doen om jezelf te helpen bij het maken van de keuze.

1. Bekijk de statistieken
Verdiep je in de fouten die je kunt maken bij je keuze. Wat zijn de verhalen van mensen die eerder dezelfde keuze maakte? Zijn er statistieken die je kunt bekijken? Als je voor jezelf gaat beginnen, zou je kunnen kijken hoe nieuwe bedrijven er na een jaar gemiddeld voor staan. Neem niet zomaar informatie aan, maar controleer wie de bron is en hoe betrouwbaar dat voor jouw keuze is.

2. Maak een plan
Kijk alvast vooruit en bedenk wat de positieve en negatieve gevolgen van je keuze kunnen zijn. Blijf daarbij realistisch. De kans op bepaalde doemscenario's die je in je hoofd hebt, is misschien maar klein. Kijk naar de problemen waar je daadwerkelijk tegenaan kunt lopen. Voor de meeste problemen bestaat een oplossing en ook daar kun je vooraf al over nadenken.

3. Vraag anderen om advies
Je hoeft niet alles alleen te doen of weten, maar vertrouw niet blind op wat anderen vinden. Als je zelf niet voor de keuze staat, is het heel makkelijk om te bepalen wat iemand zou moeten doen. Iedereen is anders en je moet uiteindelijk zelf achter je keuze staan. Je kunt wel slim gebruik maken van de kennis van mensen in je netwerk.

4. Maak keuzes niet in een opwelling
Je humeur kan veel invloed hebben op hoe je ergens tegenaan kijkt. Schrijf op wat je keuze is en hoe je daartoe bent gekomen. Op die manier kun je er later nog eens naar kijken om te ontdekken of je er nog steeds hetzelfde naar kijkt.

5. Pick your battles
Niet alle keuzes zijn even belangrijk. Je kunt uren blijven nadenken over bij welk restaurant je gaat eten, maar kun je die tijd niet beter besteden aan meer bepalende keuzes?

6. Weet hoe jij keuzes maakt
Kort gezegd zijn er twee soorten mensen als het gaat om keuzes maken: maximizers en satisficers. Het kan helpen als je weet in welke groep jij thuishoort.

7. Blijf niet malen
Je kunt niet altijd blijven malen en piekeren. Soms is het tijd om de stap gewoon te zetten. Deze 8 tips helpen je om sneller knopen door te hakken.

Brendan Church

Wat vind je ervan?

Reacties

Bose slaapoordoppen

18.10.2018 - Moeite met in slaap vallen door omgevingsgeluid? Misschien helpen deze sleep plugs van Bose je in slaap. Lees verder

Rouwvliegjes bij planten

17.10.2018 - Zie je veel kleine zwartje vliegjes in de buurt van je planten? Grote kans dat het geen fruitvliegjes zijn, maar rouwvliegjes. Lees verder

Zo kan Instagram bijdragen aan je geluk

14.10.2018 - Ons social mediagebruik heeft invloed op onze mentale gezondheid. De ogenschijnlijk perfecte levens van anderen kunnen ervoor zorgen dat we ons slechter voelen over onszelf. Lees verder

Minder plastic gebruiken

07.10.2018 - Veel van het plastic dat in de plasticsoep belandt, is single use plastic. Oftewel: plastic dat maar één keer gebruikt wordt. Door minder single use plastic te gebruiken, draag je je steentje bij aan het milieu. Lees verder

Een week plasticvrij

06.10.2018 - 'Geen vuilniszak? Dat wordt de prullenbak schrobben.' Lees verder

Kan mijn huisdier allergisch zijn voor mij?

04.10.2018 - Say what? Lees verder

Tiny house

22.09.2018 - Tiny houses zijn een begrip. Mocht je ze nog niet kennen, de naam verraadt het al: het zijn kleine huisjes. Lees verder

Voordelen van meer lezen

13.09.2018 - Op vakantie heb je vrije tijd, is de genietfactor vaak hoger en ben je relaxter. Zonde natuurlijk als je na thuiskomst meteen weer in standje ratrace schiet. Op vakantie lees je vaak meer en door dat thuis ook wat vaker te doen, kun je jezelf helpen het vakantiegevoel vast te houden. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 110 |
Mis niets
Daghoroscoop
Weegschaal

Als je vandaag rebelse neigingen krijgt, probeer dan eens te zwijgen. Dat kan…

» Naar de daghoroscopen