Placeholder

7 hotspots in Parijs

Parijs is de Instagram Capital. In Santé vind je de plaatsen waar je moet zijn om de mooiste foto’s te maken. Hier vullen we de lijst aan met de fijnste restaurants en meer.

Clandé
De inrichting van dit restaurant lijkt rechtstreeks uit de seventies te komen. Clandé begon in 2013 als pop-up restaurant, maar al snel werd duidelijk dat dit restaurant met verfijnde keuken voorlopig niet zou verdwijnen uit Parijs.
Clandé – 8, Rue Crozatier

Café des Abattoirs
Voor een goed stuk vlees (op een fijne locatie) moet je bij Café des Abattoirs zijn. Het hele plaatje klopt, de bediening is vriendelijk en er staan een aantal goede wijnen op de kaart.
Café des Abattoirs – 10, Rue Gomboust

Maison Plisson
Maison Plisson is niet alleen een restaurant, maar ook een foodmarkt van 500 vierkante meter. Het restaurant serveert heerlijke gerechten, uiteraard bereid met producten van de foodmarkt. Na het diner kun je meteen een fles van de wijn die geserveerd werd kopen. Bonus: Maison Plisson heeft een een groot terras, waar het goed toeven is als de zon schijnt.
Maison – Plisson – 93, boulevard Beaumarchais

A l'Etoile d'Or
Deze snoepwinkel is een plaatje. Dat niet alleen, je kunt er echt de lekkerste snoepjes kopen. Na een gasexplosie in de kelder is de winkel een groot deel van 2014 en 2015 gesloten geweest, maar gelukkig is Denise Acabo weer helemaal terug met haar winkel bekende snoepwinkel A l'Etoile d'Or.
A l'Etoile d'Or – 30, Rue Pierre Fontaine

Christophe Roussel
Je adres voor chocolade en patisserie. Christophe Roussel verkoopt onder andere macarons in de meest bijzondere smaken. Je mag Parijs eigenlijk niet verlaten zonder ze geproefd te hebben.
Christophe Roussel – 5, Rue Tardieu

La Scène
Wil je jezelf ultiem verwennen? Reserveer dan op tijd een diner bij La Scène, restaurant met een Michelinster. In een setting met veel glas, lichte kleuren en marmer wordt er een menu met authentieke seizoensgerechten geserveerd.
La Scène – 33, Avenue George V

Promenade des sens
Wat zijn Parisiènnes verfijnd. Niet voor niets is er een boek geschreven over hoe je te gedragen als een Parisiènne. Bij Promenade des sens kun je Franse etiquette en art de vivre-les volgen en de fijne kneepjes leren.
Promenade des sens 91, rue du Faubourg Saint-Honoré

Beeld: Shutterstock