Alleen met kerst

8 tips voor als je alleen bent met kerst

Alleen zijn met de feestdagen kan vervelender voelen dan alleen zijn op andere dagen. Met deze tips maak je het beste van kerstdagen die je alleen doorbrengt.

1. Alleen met kerst? Nodig je vrienden uit

Misschien zijn er meer mensen in je vriendenkring alleen met kerst. Nodig een paar vrienden bij je thuis uit en spendeer ten minste een van de kerstdagen niet alleen.

2. Doe waar je zelf zin in hebt

Twee dagen voor jezelf hebben, is eigenlijk een luxe. Maak er gebruik van. Verwen jezelf met lekkere hapjes, een manicure, goede muziek, je favoriete tv-series en doe waar je zin in hebt. Check de kerstfilms om deze maand op Netflix te kijken.

3. Ga iets leuks doen

Zijn de agenda’s van je vrienden volgepland? Plan zelf iets leuks. Het theater is met kerst waarschijnlijk volgeboekt, maar misschien is er nog een losse plaats beschikbaar. Sommige sauna’s zijn met kerst geopend.

4. Ga sporten

De sportschool is wellicht gesloten tijdens de feestdagen, maar er zijn andere opties: train thuis, ga buiten wandelen of hardlopen of check of de kunstijsbaan geopend is.

Lees ook: 8 handige fitnessapps

5. Pak uitgestelde ‘projecten’ op

Maak eindelijk dat fotoboek van je reis afgelopen zomer, begin aan een uitgebreide schoonmaak, geef de muur in de slaapkamer een nieuwe kleur of begin je eigen website.

6. Trek je niet teveel aan van het feit dat het kerst is

Vind je het idee dat ‘iedereen’ omringd is door familie een vervelende gedachte? Leid jezelf af en probeer er niet aan te denken. Uiteindelijk zijn de kerstdagen gewone dagen.

7. Ga aan het werk

Lang niet iedereen is vrij met kerst. Binnen sommige beroepsgroepen is het zelfs de drukste tijd van het jaar. En als zelfstandige kun je in sommige branches aan het werk wanneer je wilt. Heb je vrij, terwijl dat voor jou niet per se hoeft? Je kunt je inzetten als vrijwilliger bij een bejaardenhuis of een zorginstelling.

8. Huil

Soms is alles gewoon kut. Liefdesverdriet, in rouw, je baan kwijt… Geef toe aan je emoties. Een potje huilen kan juist enorm opluchten. Niet alles kan hoeft perfect te zijn, alleen omdat het kerst is.

Beeld: Shutterstock

Gerelateerde artikelen