category colour brushGelukkig/Life

5x efficiënt thuiswerken

Als je thuiswerkt raak je makkelijker afgeleid, het huishouden, je persoonlijke to do-lijst of door vrienden die bellen. Met deze tips maak je thuiswerken efficiënter.

Maak een schema
Wanneer er niemand 'meekijkt', is het makkelijk om je to do-list te negeren. Merk je bij jezelf dat je de laatste tijd wel heel veel klussen uitstelt? Dan is het tijd voor zwaarder geschut: maak in plaats van een to do-list een tijdschema. Wees streng voor jezelf en houd je eraan, dan zul je in één dag veel meer gedaan krijgen.

Geef jezelf een tijdslimiet
Door via een schema te werken, leg je jezelf meteen een tijdslimiet voor je werk op. Als je alles gedaan hebt, ben je klaar voor vandaag en kun je je daarna zonder schuldgevoel op niet-werkgerelateerde zaken storten. Goed voor de balans tussen werk en privé.

Zorg dat je buiten komt
Als thuiswerker zou je makkelijk de hele week binnen kunnen zitten en daar kan het mis gaan. Creëer mogelijkheden voor jezelf om naar buiten te gaan. Maak afspraken buiten de deur, bezoek netwerkbijeenkomsten of werk op een kantoor met flexplekken.

Negeer de was
Zou je op kantoor de was vouwen tijdens een telefoongesprek met een belangrijke klant? Nee. Doe dat thuis ook niet. Plan je werk en huishouden allebei in op een dag, maar laat de twee elkaar niet overlappen.

Blokkeer social media
Een update op Twitter plaatsen, kijken wat al je vrienden uitspoken op Facebook, je LinkedIn up to date maken. Voor je het weet, ben je een uur of meer verloren aan surfen op internet. Is discipline niet genoeg om je van die websites weg te houden? Blokkeer ze dan tijdelijk.

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest