Placeholder

5 tips om aan een gelukkiger leven te werken

‘Nederlanders zijn de gelukkigste inwoners binnen EU,’ kopt Nu.nl. Heb je het gevoel dat dat niet over jouw huidige geluksgevoel gaat? Met deze tips werk je aan een gelukkiger leven.

1. Streef niet naar ultiem geluk
Je kunt niet altijd gelukkig zijn. Door de minder gelukkige momenten, kun je de gelukkige momenten meer waarderen. Bedenk ook dat zelfs als je gelukkig bent, je waarschijnlijk nog steeds iets hebt waarover je zou kunnen klagen. Wanneer je deze dingen beseft, heb je een eerste troef in handen om jezelf gelukkiger te maken.

2. Probeer positiever te worden
Een tijdje geleden werd er via Facebook een klaagvrije maandag georganiseerd. Zou het niet lekker zijn om dat vaker te doen? Daag jezelf uit om minder te klagen en probeer negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten.

Lees ook: 6 eigenschappen van mensen die (bijna) altijd vrolijk zijn

3. Maak een dankbaarheidslijstje
Cliché, maar voor veel mensen is een dankbaarheidslijstje maken een effectieve methode om aandacht te besteden aan kleine en grote dingen waarvoor je dankbaar zou mogen zijn.

4. Kom in actie
Blijf niet dromen over wat je wil bereiken, maar kom in actie. Zorg dat je iedere dag dichterbij je grote doel komt. Het maakt niet uit wat je doel is: de administratie op orde brengen, een eigen bedrijf beginnen, je schuld aflossen… Probeer iedere dag iets te doen dat je dichterbij je doel brengt, al pleeg je maar één telefoontje, op lange termijn maakt het het verschil.

5. Wees lief voor je lichaam
Je gezondheid heeft een relatief grote invloed op je geluk. Is jouw lichaam gezond en stelt het je in staat veel mooie dingen te doen? Doe dan ook iets terug voor je lichaam en luister er goed naar. Het is niet verstandig om signalen van je lichaam te negeren. Zorg goed voor jezelf en doe op tijd een stapje terug als dat nodig is.

Beeld: Shutterstock