Placeholder

4 redenen om mee te doen aan een challenge

Challenges duiken in allerlei soorten en maten op: 30 dagen squats doen, iedere dag een foto maken of geen suiker eten. Misschien vind je het onzin, maar er zijn genoeg redenen om een keer aan een challenge mee te doen.

Reden 1: Het is haalbaar
30 dagen is een overzichtelijke periode waardoor het makkelijker wordt om mee te doen en het vol te houden. Als je het zat bent, kun je al snel gaan aftellen en dat voelt goed.

Reden 2: Je weet precies wat er van je verwacht wordt
Veel challenges zijn al door anderen bedacht. Er zijn schema's, overzichten en andere mensen die ook meedoen en je kunnen motiveren. Je hoeft dus niet zelf het wiel uit te vinden, maar het kan wel.

Reden 3: Bijna alles leent zich voor een challenge
Wat wil jij bereiken en hoe kom je daar? Ieder doel en ieder voornemen is in een challenge te gieten. Verzin iets wat bij jou past en ga aan de slag met je eigen challenge. Misschien kun je anderen uitdagen om ook mee te doen.

Reden 4: Misschien houd je het na de challenge nog steeds vol
Het schijnt dat je ongeveer een maand moet wennen aan een nieuwe gewoonte. Niet iedereen is het daarover eens, maar je weet maar nooit. Misschien bevalt het vroege opstaan je na een maand zo goed, dat je voortaan toch je wekker een half uur eerder zet.

In de Santé die vanaf volgende week dinsdag in de winkel ligt, vind je een traploopchallenge. Natuurlijk doen wij er op de redactie ook aan mee. Houd Santé en de website in de gaten voor meer informatie.

Heb jij weleens meegedaan aan een challenge?

Beeld: Shutterstock