Feestdagenblues...

Feestdagenblues…

Naast gezelligheid brengen de feestdagen vaak ook stress met zich mee. Hoe voorkom je de feestdagenblues?

Voor die gezellige kerstavondjes en natuurlijk de jaarwisseling is voorbereiding geboden. Al dat winkelen, koken, schoonmaken en gastvrouw zijn, brengt flink wat stress met zich mee en veroorzaakt soms zelfs een depressie. De oorzaak? Te hoge verwachtingen. Geluk en onbezorgdheid kun je niet plannen of jezelf en anderen daartoe dwingen. Erger nog: het werkt zelfs averechts. Natuurlijk mag je streven naar een geweldige Kerst, een sublieme kerstmaaltijd en Oud & Nieuw, maar perfectie is echt niet nodig.

Geef je feestlook extra ‘oempf’ met valse wimpers >

Tips tegen feestdagenblues
Vier nuttige tips om heelhuids (lees: zonder stress) en gelukkig de feestdagen door te komen:

– Ben je droevig? Zet je gevoelens niet opzij, maar erken ze. Andere mensen uit je naaste omgeving zijn ook niet altijd even gelukkig, ondanks dat het Kerst is.

Geluk koop niet met dure cadeaus. Natuurlijk mag je je geliefdes (en jezelf) best eens verwennen, maar een lege portemonnee of een schuld op de creditcard, levert ook weer de nodige stress op.

Blijf gezond eten. Laat niet alle remmen los, maar geniet met mate. Zo zit je na de feestperiode niet met die extra kilo’s.

– Zorg voor een goede planning, inclusief wat ademruimte voor jezelf. Begin op tijd met voorbereiden en zeg af en toe een feestje af – je kunt niet overal tegelijk zijn.

Bij het kerstdiner hoort natuurlijk een ‘fijn’ drankje. Ben jij op de hoogte van alle feiten en fabels over alcohol? >

(