Nieuwe Santé juli/augustus

Extra dik zomernummer! Van afvallen zonder moeite tot een relatie zonder seks: dít staat er in de nieuwe Santé

Heb je dat momentje voor jezelf al in je agenda gezet? Nee? Snel doen, want het extra dikke juli/augustus-nummer van Santé is nu verkrijgbaar!

De leefstijl van… Janneke Wittekoek

Ondanks de nodige tegenzin raakte cardioloog en vrouwenhartexpert Janneke Wittekoek (52) tien jaar geleden in de ban van hardlopen. Nu moedigt ze anderen aan om ook de hardloopschoenen aan te trekken. “Het helpt om fit en op gewicht te blijven.”

Alles over water: het gratis medicijn

weet je eigenlijk wel hoe belangrijk het doorzichtige goedje voor ons is? Het is dé grote regelneef in ons lichaam. Dompel je onder in de wondere wereld die water heet.

Test: hoe goed ken jij je lichaam?

Heb jij vroeger een beetje opgelet tijdens biologieles? Test je kennis over het menselijk lichaam en leer meteen wat bij…

Afvallen zonder moeite

Stop met crashen en calorieën tellen. Met een gezonde leefstijl word en blijf je fi t en val je af zonder te veel moeite. Hoe je dat doet? Door je mindset te veranderen

Voedingskeuzes die je leven verlengen

Hoe oud je wordt, heb je niet in eigen hand, maar je kunt er wel positieve invloed op uitoefenen door de juiste voedingskeuzes te maken. Je vindt er in de nieuwe Santé 22.

Q&A: Wat doet hitte met ons lichaam?

Maria Hopman (58) is hoogleraar integratieve fysiologie in het Radboudumc geeft antwoord.

Weg met schaamte!

De zomer is heerlijk, maar zorgt ook voor ongemak. Want we gaan weer uit de kleren. Journalist Fleur voelt zich behoorlijk ongemakkelijk bij bloot, en ze is niet de enige.

Geen seks, hoe erg is dat?

Het is bijna onvermijdelijk in een lange relatie: een seksdip. Het kan zelfs zijn dat die dip al jaren duurt en dat jullie nooit meer samen de koffer in duiken. Wat dan? Hier lees je stellen die vertellen hoe de vlag erbij hangt in hun relatie.

Dit en nog veel meer lees je nu in het juli/augustus nummer van Santé. Nu verkrijgbaar in de winkel of digitaal te lezen!