Badkamer fijne ruimte

6 tips om van je badkamer een fijnere ruimte te maken

Zelfs van een kleine badkamer die in de verste verte niet op een spa lijkt, kun je een ruimte maken waarin je goed kunt ontspannen.

1. Gooi oude spullen weg

Gooi uitgedroogde mascara’s en nagellak weg. Bekijk ook welke spullen je beter ergens anders kunt opbergen. In de badkamer wordt het warm en vochtig als je doucht, dat komt veel spullen niet ten goede.

Lees ook:5 producten die je beter niet in de badkamer kunt bewaren

2. Sorteer je spullen

Kleine bekers of vaasjes doen prima dienst als opbergers in je badkamer. Handig voor make-upkwasten en om andere kleine spullen rechtop te zetten en gescheiden te houden. In lades kun je ladeverdelers gebruiken om spullen bij elkaar te houden.

3. Berg grote spullen op

De grotere spullen zoals schoonmaakmiddelen en toiletrollen kun je in een mandje opbergen en bijvoorbeeld onder je wasbak schuiven. Je kunt ze ook buiten de badkamer opbergen.

4. Ruim je handdoeken netjes op

Je kunt handdoeken oprollen zodat je ze in een smallere opberger kwijt kunt. Monteer haakjes aan de muur of deur, zodat je gebruikte handdoeken, badjassen en kleding kunt ophangen.

5. Creëer meer opbergruimte, maar alleen als je het echt nodig hebt

Mandjes, een smal kastje met een paar plankjes… Extra opbergruimte kan handig zijn, maar alleen als je het echt nodig hebt. Voor je het weet, heb je kastjes en opbergmandjes vol troep.

6. Decoratie

Heb je ruimte over? Zet wat kleine decoraties neer: een kaarsje, geurstokjes, een kunstbloem of een hanger aan de muur kunnen je badkamer wat meer sfeer geven.

7. Hang een grote spiegel op

Daardoor lijkt je badkamer ruimtelijker.

Beeld: Getty Images

Gerelateerde artikelen