valentijnsdag-thuis-vieren-speciaal-maken

6 manieren om Valentijnsdag thuis vieren speciaal te maken

Valentijnsdag komt langzaam weer dichterbij, maar de kans is groot dat we deze dag nog niet buiten de deur kunnen vieren. Hoe kan je dan je thuisdate alsnog heel speciaal maken? Wij hebben alvast wat tips voor je verzameld!

1. Stel een menu samen

Vind je het leuk om te koken? Ga dan helemaal los met een X aantal gangen diner. Liefde gaat immers door de maag, toch? Je kan ook creatief zijn met lekkere, originele hapjes. Ben je niet zo van het zelf koken? Zorg dan dat je van tevoren een leuk restaurant vindt waar je een heerlijk diner voor jou en je lover kan bestellen, misschien hebben ze wel een Valentijnsmenu waar je iets leuks mee kan…

Lees ook: ‘5 verrassende redenen waarom jij en je partner elkaars hand vasthouden

2. Creëer een fijne sfeer

Niet alleen het eten is belangrijk, ook de sfeer speelt een grote rol. Tover je beste servies tevoorschijn, haal alles weg wat niet zo romantisch iets (bye bye, laptop) en zorg dat de tafel er fantastisch uitziet. Regel bijvoorbeeld mooie bloemen, fijne kaarsen en misschien een mooi tafelkleed om de sfeer erin te krijgen. Je hoeft natuurlijk niet per se aan je eettafel te gaan zitten, je kan er ook voor kiezen om rond de salontafel een knus hoekje te creëren met dekens en kussens. Of ga voor een dienblad voor in bed, ook superromantisch!

3. Maak slimme plannen

Hebben jullie kinderen? Geef ze dan eerder en apart wat te eten. Maak het iets leuks door ze hun eigen ‘restaurant’ te geven met een kindvriendelijk menuutje en geef ze geld zodat ze de ober fooi kunnen geven. Nadat ze hebben gegeten kan de een de kinderen naar bed brengen terwijl de ander de voorbereidingen treft voor het diner voor volwassenen.

4. Vergeet de muziek niet

Niets kan meer sfeer creëren dan de perfecte muziek. Stel van tevoren een lijst samen van al jullie sentimentele favoriete liedjes of kies een fijne afspeellijst uit die jullie de hele avond voorziet van romantische liedjes. En aangezien je toch thuis van je diner aan het genieten bent, kan je prima even samen dansen tussen de gangen door, vind je ook niet?

5. Durf te genieten

Ben je de date nights thuis stiekem een beetje zat? Gebruik Valentijnsdag dan als goed excuus om de boel weer een beetje spice te geven. Trek alles uit de kast voor deze ene date night – fancy outfit, lekker eten, leuke date activiteiten en de beste afspeellijst – zodat jullie je echt speciaal voelen vanavond.

6. Geef iets kleins en speciaals

Valentijnsdag thuis vieren is de perfecte manier om that special person in je leven eraan te helpen herinneren hoe belangrijk diegene voor je is. Je kan een klein cadeautje geven wat dat gevoel weergeeft, dat hoeft dus helemaal niet iets groots of duurs te zijn. Het gaat om de boodschap die erachter zit, vergeet dat niet!

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen