×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Is minder vaak bewegen net zo goed voor je?

Is minder vaak bewegen net zo goed voor je?
11.01.2017 - Redactie

Het advies in Nederland luidt een halfuur beweging per dag. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt 75 minuten flinke inspanning aan of 150 minuten matige beweging, in beide gevallen verdeeld over de week. Wat als je die minuten niet over de dagen verspreidt, maar alleen in het weekend sport?


Volgens Britse onderzoekers heeft één of twee keer per week sporten al een gunstig effect op je gezondheid. Wie één of twee keer per week een uur stevig wandelt, heeft meer kans op een langer leven. Kwaliteit is wellicht belangrijker dan kwantiteit. Dat horen we graag.

Er zijn wel een aantal kanttekeningen. Voor het onderzoek is niet gekeken wat de effecten zijn op je mentale gezondheid en stress. Daarnaast heeft veel zitten een nadelig effect op je gezondheid. Als je meer dan tien uur per dag zit (denk: een kantoorbaan en reistijd), heb je 40 tot 60 procent meer kans om eerder te overlijden.

Bron: NRC | Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Daghoroscoop
Tweeling

Je hebt een beetje aandacht nodig. Bedenk dus maar eens een originele actie…

» Naar de daghoroscopen

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van onze
tips en artikelen over een gezond, gelukkig, fit, mooi en
lekker leven. En mis geen enkele Klik & Win!