×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Oefeningen om eagle arms te oefenen

Eagle arms
15.09.2018 - Redactie

Tijdens haar pilatesles ziet webredacteur Shirley iedereen met gemak de armen verstrengelen voor de eagle pose. Zelf komt ze er in de verste verte niet in de buurt.


Misschien ligt het aan de stijve computerschouders, misschien ontbreekt de natuurlijke aanleg. Lukt het jou om je armen te verstrengelen in de eagle pose? Als het je niet lukt zijn er een aantal oefeningen die je kunt doen om je schouders en vooral de spier tussen je schouderbladen soepeler te maken.

Oefening 1: omhels jezelf
Sla je armen om jezelf heen. Probeer met je rechterhand zoveel mogelijk richting je linkerschouderblad te komen en met je linkerhand reik je naar je rechterschouderblad. Houd dit een paar ademhalingen vast. Wissel daarna van arm, door je andere arm boven te houden.

Oefening 2: ellebogen naar elkaar
Leg je handen op je schouders; je rechterhand op je rechterschouder en je linkerhand op je linkerschouder. Breng vervolgens je ellebogen naar elkaar toe. Als je de pose eagle arms niet kunt, is de kans groot dat je in deze pose een goede stretch voelt, of dat je ellebogen elkaar nog niet raken. Houd de pose een paar ademhalingen vast.

Oefening 3: super prayer
Breng je handpalmen en onderarmen tegen elkaar aan. Houd je armen in een hoek van 90 graden en probeer je ellebogen op te tillen tot schouderhoogte.

Tip: Focus je eerst alleen op de armen, voordat je de pose uitbreidt met de oefeningen voor de benen.

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Eagle arms

15.09.2018 - Tijdens haar pilatesles ziet webredacteur Shirley iedereen met gemak de armen verstrengelen voor de eagle pose. Zelf komt ze er in de verste verte niet in de buurt. Lees verder

Leukste sneakers

15.09.2018 - Of je ze nu draagt tijdens het sporten of naar je werk: de allerleukste sneakers staan deze maand in Santé. We geven je een kijkje achter de schermen. Lees verder

Jeuk door zweten

10.09.2018 - Het lijkt bijna alsof je allergisch bent voor sporten of je eigen zweet. Heb jij wel eens last van jeuk tijdens het sporten? Lees verder

tips voor thuis sporten

06.09.2018 - Thuis sporten? Zo houd je het vol, ook als je normaal een sportschoolfanaat bent. Lees verder

Sporten maakt gelukkig, maar overdrijf niet

16.08.2018 - Sporten maakt gelukkig, maar zoals met veel dingen het geval is, kan het te veel worden. Lees verder

3 oefeningen om de split te oefenen

11.08.2018 - Zou je graag wat soepeler zijn? Met deze drie oefeningen werk je naar een split toe. Lees verder

Split in 4 weken

03.08.2018 - De Japanse yogadocent Eiko doet in haar boek uit de doeken hoe iedereen de split in vier weken kan leren. Santé's Shirley (28) probeert het uit. Lees verder

Buikspieren aanspannen

25.07.2018 - Hoe span je op commando je buikspieren aan en hoe weet je zeker of je het goed doet? Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 51 |
Mis niets
Daghoroscoop
Maagd

Jouw communicatie kan tot misverstanden leiden. Denk goed na voordat je iets…

» Naar de daghoroscopen