Placeholder

Shoppen is goed voor je

Shoppen als medicijn voor lichamelijke klachten? Een hogere levensverwachting door je dagelijkse boodschaproute te bewandelen door de winkel? Taiwanese onderzoekers roepen het, en wij beamen het graag.

Een wandeling door de stad met een vriendin, maar ook de wandeling door de supermarkt kan ertoe bijdragen dat je levensduur aanzienlijk toeneemt. De onderzoekers uit Taiwan beweren zelfs dat een dagelijkse loopje doktersbezoek overbodig kan maken.

Shoppen
Lekker winkelen houdt mensen in beweging. Ook is het goed voor sociale contacten, denk aan het maken van een praatje met de verkoopster.

Lees ook: getest kiloknallers >

Bovendien hebben mensen plezier als ze gaan shoppen en kunnen ze zelf beslissen wanneer ze zin hebben om de stad in te gaan. Bij veel andere vormen van vrijetijdsbesteding, zoals sport, staat er een vaste tijd voor en dat maakt het algauw tot een verplichting. Daarnaast kun je verse producten inslaan als je dagelijks naar de supermarkt wandelt, extra gezond dus.

Gezonde tijdsbesteding
Toch roepen de onderzoekers dat men de bevindingen niet te serieus moeten nemen. Shoppen op zichzelf zorgt niet voor een hogere levensverwachting, het zijn voornamelijk de lichamelijke, mentale en sociale componenten, die van winkelen een gezonde tijdsbesteding maken.

(