Placeholder

Hooikoortsweer op WeerOnline

Hooikoortspatiënten opgelet, WeerOnline brengt hooikoortsweer uit. 

Met trots mogen we meedelen dat het officieel lente is. De zon schijnt en de lucht is blauw, maar helaas voor hooikoortspatiënten brengt dat vaak wat problemen met zich mee. WeerOnline geeft dagelijks een update over hooikoortsweer op hun website, Twitter of Facebook.

Weersomstandigheden
Weeromstandigheden zoals windkracht, windrichting, neerslag en temperatuur zijn factoren die de hooikoorts sterk kunnen beïnvloeden. Met deze gegevens brengt WeerOnline de hooikoortsverwachtingen in kaart met de daarbij behorende pollenverwachting voor zeven dagen vooruit.

Pollenverwachting
Hooikoortspatiënten zijn niet voor alle pollen allergisch. Daarom is er een selectie gemaakt op verschillende soorten pollen, van bomen, grassen of kruiden. Op deze manier kun je een persoonlijke pollenverwachting krijgen. WeerOnline raadt verder aan om plekken met veel pollen te mijden, een zonnebril te dragen als bescherming tegen stuifmeel en ramen en deuren dicht te houden. Of lekker een dagje naar zee te gaan, waar de pollenactiviteit over het algemeen minder is.

WeerOnline.nl
WeerOnline heeft een uitgebreid systeem voor de ongelukkige. Niet alleen kun je op de website de pollenverwachting vinden, maar ook op Twitter en Facebook. Zo ontvang je desgewenst dagelijks een persoonlijke update. Bij extreme situaties is het mogelijk om een hooikoortsalarm op je mobiel te ontvangen.

Lees meer over hooikoorts in Santé’s Medisch Dossier >